В Росії придушили протест дружин "мобіків": звіт ISW і фото

Російська влада придушила акцію протесту у Москві, яку влаштували дружини мобілізованих.

Про це у своєму звіті від 3 лютого повідомив Інститут вивчення війни ISW.

Аналітики зазначили, що мітинг "Шлях додому" проходив 3 лютого у центрі Москви. Дружини мобілізованих спочатку поклали квіти біля Могили невідомого солдата, після чого вирушили на Манежну площу. Федеральні ЗМІ здебільшого не висвітлювали протести, але процитували попередження прокуратури, аби громадяни не виходили на вулиці російської столиці.

Читайте також: "Останній демократ" або новий Гапон: як Путіну придумали зручного спаринг-партнера

Перші затримання почалися в Олександровському саду - правоохоронці затримували як учасників мітингу, так й представників опозиційних та іноземних медіа. Загалом поліція Москви затримала 27 осіб, яких згодом допитали та відпустили.

Аналітики припускають, що силовики спеціально робили акцент на затриманні представників ЗМІ, аби вони не змогли висвітлити акцію протесту, яку влаштували дружини мобілізованих.

"Ймовірно, російські правоохоронні органи навмисне затримували журналістів, а не протестувальників, щоб обмежити висвітлення події, позбавивши організацію "Шлях додому" статусу платформи для мучеництва в інформаційному просторі через арешти її членів", - йдеться у звіті Інституту.

Аналітики також розповідають, що силовики дозволили деяким протестувальникам зайти до приймальні Володимира Путіна, аби вони залишили свої скарги. Однак представників ЗМІ не допустили до висвітлення цього процесу.

Раніше ми розповідали, що в Якутську сотні людей вийшли на протест після резонансного вбивства.

Вас може зацікавити:

Кремль зібрався "денацифікувати" власну республіку: жорстка кампанія вже почалася

Башкирський бунт: до чого призведуть протести в російській глибинці

Чи буде посилення репресій? Експерт розповів, чого чекати на Росію після протестів башкирів