RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Індустрія експорту озброєнь з Росії стрімко руйнується - аналітики

Експорт озброєнь з РФ вже не зможе відновитися до рівня початку 2022 року, Росія суттєво відстає від інших країн-постачальників зброї у світі.

Такий висновок зробили співробітники Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), пише Guildhall.

Читайте також : Штучний інтелект проти російських вуглеводнів: за ким майбутнє

Так, старший науковий співробітник програми постачання зброї SIPRI Пітер Веземан назвав причинами краху російського експорту озброєнь війну РФ з Україною та санкції. За його словами, нові великі замовлення для РФ не надходять, а існуючі вимагають час для виконання.

За словами експерта, російські постачальники зброї зі складнощами переконують Індію купувати бойові літаки, враховуючи, як їх втрачає на війні сама РФ. Сама Індія вже звернулася до інших країн у пошуках якіснішої альтернативи в авіації, а також розгортає своє виробництво. Китай теж скорочує кількість угод з Росією, активніше виробляє кораблі та бойові літаки, які до вторгнення до України купувалися у російських постачальників.

У SIPRI вивчають можливості РФ продавати своє озброєння на Близький Схід, проте на цьому етапі нових угод не анонсують.

Аналітик Пітер Веземан наголосив, що росіянам вже не слід робити прогнози щодо зростання експорту озброєнь чи повноцінного повернення на цей ринок, враховуючи їхні можливості.

Раніше в Бундестазі звернули увагу, що до Росії досі поставляється сировина, з якої виробляють боєприпаси, що використовуються на війні в Україні, і закликали обмежити ці постачання за допомогою механізму ембарго.

· Вас також може зацікавити:

"Тихі гавані" для бізнесу росіян: чому В'єтнам та Індонезія не стануть для них "запасними аеродромами"

"Чорні лебеді" для російської економіки: як Китай, ОАЕ та Туреччина встромили ніж у спину Путіну

Знову "все за планом"? Росію виключили із ще однієї міжнародної організації