RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Путін дав нову посаду колишньому охоронцю, якого вважали наступником диктатора

Російський диктатор Володимир Путін призначив колишнього губернатора Тульської області Олексія Дюміна секретарем Держради.

Про це пишуть росЗМІ.

Читайте також: Путін пригрозив знищувати міста у Європі: відео

Раніше Путін призначив Олексія Дюміна своїм помічником, який мав "курувати питання ОПК, займатися Держрадою", а також "курувати спорт в адміністрації президента".

Раніше Олексій Дюмін служив у Службі безпеки президента РФ. Російський диктатор, який боїться замахів, завжди обдаровував своїх охоронців як матеріальними благами, так й посадами.

У 2014 році Дюміна призначили заступником начальника ГРУ, командувачем сил спеціальних операцій, які відіграли основну роль в анексії Криму. Він також встиг недовго попрацювати заступником міністра оборони. А у 2016 році Путін призначив його губернатором Тульської області.

Дюмін брав участь у переговорах із Пригожиним під час заколоту ПВК "Вагнер" і, подейкують, був тісно пов'язаний з ним. Свояк Дюміна Володимир Міхейчик очолює вантажну авіакомпанію Міноборони, "224 льотний загін" (або TTF Air), яка опинилася під санкціями з 2021 року саме через зв'язки з ПВК.

"Ми підтримуємо ті рішення, які ухвалив президент РФ щодо проведення спецоперації... Ми впевнені в тій перемозі, яка близька", - висловлювався Дюмін у соцмережах про напад на Україну 2022 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Олександр Лукашенко вважає, що "вагнерівці" можуть вдертись до Польщі.

  • Вас також може зацікавити:

Пригожин брав участь у захопленні Криму: журналісти звернули увагу на фото

"Хлопчик у трусиках": з'явилося кумедне фото Пригожина у таборі "вагнерівців"

У Пригожина є компромат, який береже йому життя: в Росії спрогнозували долю ПВК "Вагнер"