RU  UA  EN

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

5 липня

Всі новини

РФ стала завдавати шкоди західним супутникам

Міжнародний союз електрозв'язку (ITU) заявив про втручання Росії в роботу європейських супутникових систем, створюючи електронні перешкоди для західних супутників, зокрема із Калінінграда. При цьому технічної можливості захистити їх немає.

Про це повідомляє The Insider, посилаючись на незалежного дослідника російських аерокосмічних програм Барта Хендрікса.

В союзі електрозв'язку закликали РФ припинити здійснення навмисних дії, спрямованих на створення перешкод частотним присвоєнням інших адміністрацій, засудивши їх.

За словами Барта Хендрікса, глушення сигналів GPS здатне суттєво ускладнити життя громадян, особливо, якщо вплив чиниться на авіаперельоти.

"Джерела перешкод відносилися до "наземних станцій, розташованих у районах Москви, Калінінграда та Павлівки", тому, схоже, це не лише Калінінград. Мабуть, вся система для створення перешкод була розроблена переважно для створення перешкод навігаційним супутникам, але витік документів Пентагону також вказує на її причетність до глушення супутників зв'язку Starlink над Україною", - зазначив він.

При цьому глушіння телевізійних передач та сигналів GPS має різницю. Перебої в телепередачах є лише неприємністю для людей. Тоді як глушення сигналів GPS загрожує серйозними наслідками, а захисту як такого - немає.

"З технічної точки зору, будь-якого способу захистити супутники ЄС від російських атак немає. Якби існував спосіб зробити це, він, мабуть, уже був би використаний", - додав Хендрікс.

Раніше ми писали, що Росія розробляє невиборчий протисупутниковий ядерний пристрій, який загрожуватиме всім супутникам, що експлуатуються країнами та компаніями по всьому світу, що може призвести до катастрофічних наслідків.