RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

Всі новини

Портников пояснив важливість "курського прориву" і бойових дій на території Росії

Бойові зіткнення на території Курської області РФ можуть підштовхнути Росію до рішення щодо припинення війни проти України.

Про це у своєму блозі на YouTube сказав журналіст Віталій Портников.

Він зокрема вказав на військове значення операції під російським Курськом.

"Без проведення бойових дій на території Російської Федерації, без знищення живої сили і техніки ворога на території саме РФ, говорити про закінчення війни в осяжному майбутньому, про якісь перемовини з Росією, навіть щодо припинення вогню, не доводиться", - заявив журналіст.

За його словами, війна, що була обмежена суверенною територією України, могла б продовжуватися значну кількість часу, адже російське військово-політичне керівництво не мало стимулів її припиняти, бо почувалося в безпеці. А після "курського прориву" у представників керівництва країни-агресорки може змінитись думка щодо поточної війни.

"В разі, якщо немає бойових дій на території Російської Федерації – перемовини важко уявити. І досить важко характеризувати це як справжню війну, тому що війна відбувається на території України… Війна виключно на території України – це швидше спецоперація, ніж війна, тому що Росія може не звертати уваги на те, що відбувається на території сусідньої держави. А от якщо бойові дії відбуваються на території Росії, хай навіть у прикордонних регіонах, - це може навести якихось представників військово-політичного керівництва РФ на думку про припинення війни", - підкреслив Віталій Портников.

Нагадаємо, зранку 7 серпня російські джерела заявили про втрату контролю росіянами над кількома населеними пунктами в Курській області.