RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Путін помилував і відправив воювати в Україну чеченця, засудженого за вбивство Нємцова

У Росії достроково звільнили з тюремного ув'язнення Темерлана Ескерханова, засудженого на 14 років суворого режиму за вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомили російські ЗМІ.

"Він підписав контракт із міністерством оборони, був помилований і зараз бере участь у спеціальній військовій операції", - йдеться у повідомленні.

За даними журналістів, Ескерханова відправили до України у складі одного із штурмових підрозділів і він уже бере участь у боях.

Інші засуджені у справі Нємцова залишилися у в'язниці, оскільки не захотіли укладати контракти з Міноборони.

"Путін помилував засудженого кадировського бандита Темерлана Ескерханова. Він брав участь у вбивстві Нємцова, а тепер поїде вбивати до України. Яку Боря захищав від кремлівської агресії… Це, звісно, знущання з пам'яті мого загиблого друга. Втім, Путін цілком послідовний: він масово звільняє та озброює бандитів, роблячи їх опорою своєї влади. Деяких навіть зустрічає в аеропорту з червоною доріжкою та почесною вартою", - написав у соцмережі Х російський опозиціонер Ілля Яшин.

Нагадаємо, у 2017 році колегія присяжних визнала винними у вбивстві Нємцова колишнього офіцера батальйону МВС Чечні "Північ" Заура Дадаева і чотирьох його сообщніко в- Анзора і Шадіда Губашевих, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва.