RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

"Нова норма": у Кремлі почали виправдовуватись, чому ставлять Курську область на другий план

Аналітики припускають, що в Кремлі почали інформаційну кампанію, що спрямована на пояснення внутрішній аудиторії, чому РФ обрала пріоритетним утримання ініціативи на сході України, а не Курську область.

Про це пишуть у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В матеріалі згадують про те, що російські урядові джерела повідомили російському виданню Meduza, що Кремль активно намагається переконати російське суспільство прийняти українську присутність у Курській області як "нову норму". Також намагаються применшити значення вторгнення.

Ці джерела також вказали, що "...Кремль використовуватиме пропаганду, щоб заохотити росіян зачекати, поки російські війська повернуть собі ці території після "неминучої" поразки України на сході України".

Крім того, згадують, що Кремль, у спробі звести паніку в регіоні до мінімуму, вирішив не скасовувати майбутні вибори губернатора Курської області. Натомість Центральна виборча комісія РФ, однак, вирішила відкласти місцеві вибори в семи районах Курської області.

Аналітики також зауважили на тому, що російські медіа все частіше почали зображувати мешканців Курської області як таких, що підтримують військові зусилля окупантів в Україні, "...незважаючи на деякі незначні порушення у повсякденному житті мешканців у воєнний час".

Тому в ISW припускають, що в Кремлі використають цю інформаційну кампанію, щоб дати собі час і простір для реагування на українське вторгнення в Курську область після досягнення своїх наступальних цілей на сході України.

Нагадаємо, що станом на 21 серпня операція Сил оборони України не території Курської області триває. Про це повідомляв президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні. Українські військові продовжують контролювати визначені райони.