RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ілларіонов розповів про феноменальний успіх Путіна на Близькому Сході

Рішення екс-президента США Барака Обами запросити Росію приєднатися до боротьби з Ісламською державою у Сирії призвело до витискання США, Великобританії і Франції з усього Близького Сходу. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив Андрій Ілларіонов, російський економіст, радник Путіна в 2000-2005.

На його думку, хоч нещодавні переговори сирійського уряду і опозиції за участю Росії, Ірану і Туреччини у Астані (Казахстан), закінчилися практично безрезультатно, проте ознаменували собою кінець євроатлантичного впливу на Близькому Сході.

"Рішення Обами у вересні 2015 року "запросити" Путіна на Близький Схід сприяло витисканню і США, і всієї західної коаліції з Близького Сходу. Це означає, що від США, Великобританії і Франції, які до недавнього часу були законодавцями мод на Близькому Сході, повноваження вершителів доль народів і країн поступово переходять до іншої трійки - Росії, Туреччини, Ірану", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що не дивлячись на очікування того, що Путін зазнає нищівної поразки в Сирії, близькосхідна кампанія призвела до тріумфу РФ на цьому напрямку і її повернення в лігу світових гравців.

"Росія увійшла в коло світових гравців, вона повернулася на Близький Схід. Причому повернулася в такій якості, в якому вона ніколи в справах Близького Сходу не брала участь. Навіть за часів Радянського Союзу Москва направляла в ту ж Сирію, Єгипет, інші країни лише групи радників. Регулярні частини збройних сил СРСР у бойових діях під своїм прапором не брали участь. Зараз це відбувається. У СРСР ніколи не було військових баз на території Близького Сходу. Зараз вони є", - підсумував експерт.

Нагадаємо, на думку екс-радника Путіна, Білорусь є на сьогоднішній момент кандидатом №1 на вторгнення Росії.