RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

США збирають глобальну коаліцію проти ІДІЛ без Росії

За два тижні - 22-23 березня - у Вашингтоні відбудеться засідання представників шістдесяти восьми країн глобальної коаліції, яка бореться з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" в Сирії і Іраку. Про це повідомляє Укрінформ.

При цьому представників Росії на цю зустріч не запросили. "Росія не братиме участі в цій зустрічі, оскільки вона не є частиною глобальної коаліції", - заявив в. о. представника Державного департаменту США Марк Тонер.

Він також зазначив, що робота проводитиметься щодо усіх аспектів кампанії, зокрема, обговорюватимуться питання вдосконалення тактики і стратегії в боротьбі з терористами ІД, а також координація зусиль.

"Перемога над ІДІЛ вимагає підтримки всіх членів коаліції, і держсекретар буде шукати шляхи зміцнення співпраці, а також внесків до зусиль у боротьбі проти ІДІЛ в регіоні", - повідомив представник Держдепартаменту США.

Крім того, за словами Тонера, на зустрічі будуть обговорюватися питання гуманітарної кризи в Сирії та Іраку.

22 березня держсекретар США Рекс Тіллерсон планує прийняти глав іноземних відомств і високопоставлених представників держав глобальної коаліції з протидії ІДІЛ. 23 березня, відбудеться зустріч представників військових відомств країн-членів коаліції.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, США перекинули до Сирії кілька сотень морських піхотинців для підтримки наступу на місто Ракка, який бойовики проголосили столицею "Ісламської держави".