RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Іран висунув серйозну загрозу на адресу США

В Ірані літакам Сполучених Штатів Америки (США) заборонили перетинати повітряний простір країни.

Про це повідомляє видання FARS.

"Ми не може демонструвати світові подвійний стандарт поведінки. Замість цього ми говоримо, що США - самовпевнена світова держава, і ми не дозволимо американським літакам, навіть для перевезення пасажирів, перетинати повітряний простір Ірану, так як Іран - проти політики уряду США", - заявив командувач іранської бази ППО "Хатам аль-Анбія" генерал Амір Фарзад Есмаїлі.

Відзначається, що в разі порушення повітряного простору літаки будуть отримувати попередження від бази протиповітряної оборони, що іранське командування розцінює як найменшу з можливих реакцій.

У той же час іранський бригадний генерал Мохаммад Бакері в свою чергу розкритикував США за вимогу узгодження з приводу військових кораблів Ірану в Перській затоці.

"Якщо що-небудь трапиться з нафтовими платформами Ірану в Перській затоці з боку терористів, чи будуть там іноземні військові кораблі?", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 29 липня, авіаносець ВМС США Nimitz зробив попереджувальні постріли в безпосередній близькості від катерів Революційної гвардії Ірану в Перській затоці.

Нагадаємо, в 2015 році в Ормузькій протоці кораблі Революційної гвардії Ірану в ході навчальних стрільб випустили кілька некерованих ракет в 1300 метрах від американського авіаносця Harry S. Truman.

Як повідомлялося раніше, 1 червня 2017 року, Білий дім оголосив про введення нових санкцій проти 18 іранських компаній і ряду фізичних осіб через причетність до програми з розробки балістичних ракет, яку розвиває Іран.