RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Почалася партизанська війна: в Україні розповіли, як і чим будуть бомбити війська Путіна в Сирії

Опозиційні сили перейшли до тактики партизанкою війни проти режиму Асада, про що свідчать недавні атаки в Сирії.

Про це "Апострофу" розповів експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

"Партизанська діяльність - це несподіваний наскок, нанесення удару і відхід. Це нова ситуація, з якою зіткнулися союзники [президента Башара] Асада і сам Асад після так званої "перемоги" в Сирії. Партизанська війна - це напад на дорогах, в містах, терористичні акти, диверсії і, зокрема, ось такий спосіб використання безпілотних апаратів (дронів, квадрокоптерів), як це сталося з російською базою Хмеймім", - пояснив експерт.

Використання дронів для вирішення бойових завдань вперше у війні в Сирії використовували бойовики ІДІЛ, але пізніше цю тактику взяли на озброєння інші сторони конфлікту.

"Обстріл з дронів - це вже друга атака на Хмеймім (першу здійснили за допомогою мінометів). Цьому сприяли, по-перше, відсутність фронту як такого, а, по-друге, реальна нестача сил для повноцінної охорони великій території, якою є база Хмеймім. З одного боку, у сирійців не так багато сил для її охорони, а з іншого - взаємодія між російськими військами і сирійцями не така вже й налагоджена", - вважає Данілов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Військових Путіна будуть бомбити саморобною зброєю: для Кремля починається новий етап.