RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пиво пили ще 7 тисяч років тому – археологи знайшли цьому докази

Археологи з Хайфського університету знайшли перші свідчення громадського вживання пива у стародавньому місті Тель-Цафе епохи енеоліту, що знаходиться біля центральної частини долини річки Йордан на Близькому Сході.

Про це повідомляє Independent.

У Тель-Цафі, якому 7 тисяч років, науковці виявили залишки крохмалю із зерен пшениці та ячменю у кераміці. Відомо, що пиво використовували тоді у церемоніальних та релігійних цілях, але знахідка археологів говорить про те, що у регіоні Леванта його пили у суспільстві до того, як алкоголь став поширеним близько 3300 років до н. е.

"Можемо уявити суспільство Тель-Цафе, що розвивається, проводить масштабні заходи, на яких споживаються великі кількості їжі та пива у соціальному, а не тільки у церемоніальному контексті ", - сказав професор Хайфського університету Денні Розенберг.

Він додав, що важко з'ясувати, чи пиво робилося регулярно і спеціально для великих громадських зустрічей.

"Сподіваємося, найближчим часом зможемо виділити додаткові докази виробництва пива на цьому місці, і в інших місцях, і зможемо краще зрозуміти роль алкоголю в стародавніх суспільствах", - зазначив Розенберг.

Раніше "Апостроф" писав, біля берегів Ізраїлю підводні археологи виявили останки двох кораблів з коштовностями, що зазнали аварії приблизно 1700 і 600 років тому.