RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У скандалі з "чорною касою" ПР і Ющенко спливли нові деталі

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль вiдреагував на звістку, що серед документів "чорної каси" Партії регіонів від 2012 року виявилися матеріали про фінансування партії "Наша Україна", яку очолює третій президент України Віктор Ющенко.

Про це він написав на своєму сайті.

"Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко і його глави адміністрацій Балога та Ульянченко?" — обурюється Москаль.

"Це ж всім добре відомо! І чому всі забули про аферу всеукраїнського масштабу з "Лікарнею майбутнього"? Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко та його дружина Катерина створили фонд "Україна 3000" і в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої "Лікарні майбутнього"? До фонду добровільно-примусово платили всі олігархи — по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, які наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертвування, хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не побудував. Це відверта корупція та зловживання владою з метою особистого збагачення, за які так ніхто і не притягнутий до відповідальності. Хоча ще за Януковича я особисто направляв усі матеріали до Генеральної прокуратури", — заявляє закарпатський губернатор.

"Чому "Лікарнею майбутнього" не займається Національне антикорупційне бюро? Адже це його пряма компетенція — зловживання владою вищими посадовими особами. Масштабнiй аферi з дитячою лікарнею давно слід дати юридичну оцінку. Чому б нашим антикорупцiйникам не повчитися досвіду в колег із сусідніх країн колишнього соцтабору? На сьогодні найбільш ефективно діє Антикорупційне бюро Румунії (АБР). Ця структура не має ніяких підрозділів у регіонах, знаходиться в Бухаресті і щомісяця проводить гучні затримання чиновників, міністрів, родичів вищих посадових осіб тощо. АБР ніколи не опускається до рівня голів сільських рад. У період правління президента Траяна Басеску співробітники бюро посадили за корупцію його рідного брата Мірча Басеску, який досі відбуває покарання", — розповів Москаль.

"Будь-яке антикорупційне бюро розпочинає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки тягнутимуться і до "чорної каси" Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу.

Як повідомляв "Апостроф", у викритті причетних до "чорної каси" Партії регіонів журналіст виявив дивні деталі.