RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

​У Раді назвали проблеми, з якими зіткнеться реформа шкільної освіти в Україні

Міністерство освіти і науки планує провести масштабну реформу щодо шкільного навчання, проте в даний момент існує ряд проблем.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

МОН планує, що найближчим часом у школах з'являться інтегровані предмети, такі як "Історія", "Література", "Математика" і так далі. У відомстві вважають, що таким чином учні зможуть отримати базове уявлення про загальну картину світу, але не будуть витрачати зайвий час на те, що не знадобиться їм у подальшому.

При цьому перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський не згоден з таким підходом.

"Математика, фізика, біологія виводяться з інваріантної частини навчальних планів середньої школи, і все це під гаслом профілізації шкіл. Я можу погодитися з тим, що потрібно приймати закони, вирішувати питання про проведення ЗНО після 9 класу, допомагати дітям вибирати напрямки. Але те, як це робиться зараз, знижує рівень освіти", - сказав Співаковський в коментарі "Апострофу".

При цьому він додав: "Якщо ми хочемо вивести країну з глухого кута, нам слід боротися за якість освіти, не знижуючи вимог".

Нардеп підкреслив, що при проведенні такої масштабної реформи потрібно враховувати ряд важливих факторів: "Якщо ми проводимо таку реформу, потрібно перевчити вчителів, підготувати підручники і розробити належну навчально-методичну базу".

Нагадаємо, на проблеми з реформою шкільної освіти вказувала експерт Ірина Когут.