Лайм

Легкий та вишуканий рецепт: як приготувати салат з креветками і авокадо

Спробуйте зробити його на дозвіллі

Кожна господиня намагається стежити за збалансованим харчуванням своєї родини. У холодну пору року бажано додавати до раціону продукти з ненасиченими жирними кислотами, вітамінами та мінералами, такі як, наприклад, авокадо та креветки. І якщо ви вже робили пасту з морепродуктами або салат з авокадо та беконом, цього разу приготуйте корисний та ситний салат. theLime підібрав простий рецепт такого салату.

Інгредієнти: креветки (100 г), помідори (2 шт.), салат айсберг, французька гірчиця, лимон (0,5 шт.), авокадо (1 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), вершкове масло (30 г), сіль, чорний мелений перець, сушений часник.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для того, щоб приготувати салат із креветками, морепродукти промиваємо під проточною водою, видаляємо голову, панцир та кишкову трубку за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, придбайте заздалегідь очищені.

Читайте також: Ніколи не втратить популярність: рецепт салату з пекінської капусти та крабових паличок.

Розігріваємо сковороду із вершковим маслом і обсмажуємо їх, посипавши сушеним часником і чорним перцем.

Листя салату споліскуємо у воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Нарізаємо на невеликі шматочки або рвемо руками.

Помідори промиваємо, за бажанням знімаємо шкірку за допомогою окропу. Нарізаємо кільцями.

Авокадо розрізаємо, очищаємо від шкірки та кісточки, нарізаємо середніми скибочками. Авокадо слід брати не дуже м'яке.

Читайте також: Як приготувати смачний Олів'є з креветками.

Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатник, заправляємо оливковою олією та лимонним соком, а також додаємо зерна французької гірчиці для пікантності. Перемішуємо та подаємо салат з авокадо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії