Лайм

Мариновані помідори з цибулею - класичний рецепт, який люблять всі

Стерилізувати банки за цим рецептом не потрібно

Мабуть, багато хто з дитинства пам'ятає смак маринованих помідорів з цибулею - він був найпопулярнішим в українських господинь. І не дивно - це смачна та ароматна закуска, яка підійде до будь-яких зимових обідів і вечерь. Мариновані помідори зберігають свій вигляд, мають пікантний смак та аромат.

theLime пропонує приготувати помідори за класичним рецептом авторки блогу "Прості рецепти Марії Щербатюк".

Читайте також: "П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті.

Цей рецепт не включає нічого зайвого - лише помідори, цибуля, парасольки кропу, лаврове листя і духмяний перець. Однак попри такий простий склад, помідори виходять надзвичайно смачними, вони не втрачають свій томатний присмак і виходять дуже ароматними. Ще один великий плюс - стерилізувати банки за цим рецептом не потрібно.

Інгредієнти на 1 л банку

  • Помідори - 0,5 кг
  • Цибуля - 1 шт.
  • Лавровий лист
  • Перець чорний горошком
  • Петрушка
  • Цукор - 5 ч.л.
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Оцет 9% - 5 ч.л

Читайте також: Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.

Як замаринувати помідори з цибулею

Помідори, петрушку й парасольки кропу миємо, цибулю чистимо і нарізаємо кільцями середньої товщини.

Помідори і спеції викладаємо в стерилізовані банки, куди на дно кладемо кріп, лаврові листи й горошини перцю. Кільця цибулі викладаємо зверху на помідори і перекладаємо шарами, додаємо гілочку петрушки.

Готові банки з помідорами заливаємо окропом і залишаємо на 15-20 хвилин. Через 20 хвилин воду з банок зливаємо в каструлю і готуємо на її основі маринад - додаємо цукор, сіль і оцет і доводимо маринад до кипіння.

Готовим маринадом заливаємо банки з помідорами і закриваємо їх металевими кришками.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Банки перевертаємо, укутуємо ковдрою й залишаємо до повного остигання.

Зберігати мариновані помідори слід в темному прохолодному місці.

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажанна ікра по-грузинськи - до рецепту входить особливий інгредієнт.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times