Лайм

Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Це ідеальний варіант для сніданку чи перекусу

Відомий шеф-кухар і суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився власним рецептом хачапурі, яке він готує всього за 15 хвилин. Ця неперевершена грузинська страва стане чудовим перекусом або ж легким сніданком.

Про те, як приготувати хачапурі за 15 хвилин, ресторатор розповів у своєму Instagram.

Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.

У перекладі з грузинської хачапурі означає "сирний хліб" (хачо — "сир", пурі — "хліб"). Для начинки зазвичай використовуються найдоступніші варіанти сиру - сулугуні або адигейський.

Інгредієнти на дві порції:

  • 150 мл кефіру;
  • 250 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 5 г розпушувача;
  • 1/2 ч л. солі;
  • 1/2 ч.л цукру;
  • 1,5 ст л олії.

Для начинки:

  • 300 г сир сулугуні;
  • 1 яйце.

Читайте також: Сливовий пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою.

Приготування:

Кефір, яйце, сіль, цукор та олію змішуємо вінчиком до однорідної маси.

До утвореної маси додаємо борошно, розпушувач та замішуємо тісто.

Сир натираємо на крупну тертку та перемішуємо з яйцем.

Ділимо тісто на дві частини, розкачуємо у формі млинців і додаємо до кожного млинця начинку з половину сирної маси.

Формуємо торбинку, яку розпліскуємо руками у формі млинця з начинкою всередині.

Розкачуємо хачапурі і смажимо на сухій пательні по 5 хвилин з кожної сторони.

Цікаві новини для вас:

  1. Що спекти замість шарлотки: рецепт смачного пирога з перетертими яблуками та кремом.
  2. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  3. Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times