Лайм

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Це дуже смачно!

Ніжний і ароматний часниковий хліб завжди буде чудовим доповненням до перших страв. Приготувати такий хліб вдома не важко, а виходить він набагато смачніший за магазинний. Унікальний смак та аромат цього хліба продовжує завойовувати серця гурманів у всьому світі.

Власний секрет приготування найкращого часникового хліба, який стане справжньою прикрасою будь-якого столу, розповіла фудблогерка з ніком katia_cooking.

Читайте також: Чебуреки без тіста від Ектора - ви точно так ще не готували.

"Раджу готувати відразу дві порції, бо цей смачний і ароматний хлібчик буквально тане в роті, а затримається на столі він максимум на 15 хвилин", - розповіла блогерка.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно - 350 г
  • Молоко - 200 мл
  • Дріжджі сухі - 8 гр
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 2 ч.л
  • Вершкове масло - 40 г

Для начинки:

  • Часник - 1 головка
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Олія оливкова - 10 мл
  • Розмарин/орегано - 2 гілочки
  • Вершкове масло - 70 г
  • Прованські трави - 1ст. л
  • Сир Гауда (або будь який вам подобається) - 50 г

Читайте також: Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.

Як приготувати ароматний часниковий хліб

1. В теплому молоці розпускаємо дріжджі і даємо їм "попрацювати" кілька хвилин.

2. У глибоку ємність просіюємо борошно, робимо посередині заглиблення та вливаємо туди теплу опару з молока з дріжджами. Туди ж додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло, все ретельно перемішуємо.

2. Замішане тісто повинно бути м'яке і нелипке. Накриваємо його рушником і ставимо у тепле місце на 40 хвилин.

3. Поки тісто сходить, готуємо начинку. Очищений часник пропускаємо через прес, кладемо у маленьку глибоку тарілку, додаємо прованські трави, сіль, перець, оливкову олію та гілочки розмарину або орегано. Все перемішуємо, накриваємо фольгою та ставимо у духовку, де готуємо до готовності 15-20 хв при температурі 180 градусів.

4. Начинку трохи охолоджуємо і з'єднуємо з вершковим маслом кімнатної температури.

5. Тісто розкочуємо в один пласт, який змащуємо начинкою, посипаємо натертим сиром і розрізаємо на рівні квадратики.

6. Квадратики однакової форми складаємо вертикально у форму, змащуємо зверху начинкою, додаємо трохи сиру і знову ставимо у тепле місце на 25-30 хвилин.

7. Випікаємо у духовці 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

"Це нереально смачно, обовʼязково пробуйте і вам точно сподобається", - додала блогерка.

Цікаві новини для вас:

  1. Пиріг з лаваша з м'ясом та сиром – простий спосіб приготувати вечерю за 15 хвилин.
  2. Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо - і смачно, і красиво.
  3. Як запекти найсмачнішу рибу у фользі - поради від шеф-кухаря Ярославського.

Новини партнерів

Читайте також

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times

Три дивовижні лайфхаки з піною для гоління - ви про це точно не знали

Експертка розповіла, як піна для гоління допоможе вивести плями і очистити поверхні

Достойна заміна Олів'є: три найкращі рецепти салатів на Новий рік

theLime зібрав прості рецепти смачних салатів, які достойно замінять Олів'є на новорічному столу