Ніжний і ароматний часниковий хліб завжди буде чудовим доповненням до перших страв. Приготувати такий хліб вдома не важко, а виходить він набагато смачніший за магазинний. Унікальний смак та аромат цього хліба продовжує завойовувати серця гурманів у всьому світі.
Власний секрет приготування найкращого часникового хліба, який стане справжньою прикрасою будь-якого столу, розповіла фудблогерка з ніком katia_cooking.
Читайте також: Чебуреки без тіста від Ектора - ви точно так ще не готували.
"Раджу готувати відразу дві порції, бо цей смачний і ароматний хлібчик буквально тане в роті, а затримається на столі він максимум на 15 хвилин", - розповіла блогерка.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно - 350 г
- Молоко - 200 мл
- Дріжджі сухі - 8 гр
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 2 ч.л
- Вершкове масло - 40 г
Для начинки:
- Часник - 1 головка
- Сіль - за смаком
- Перець - за смаком
- Олія оливкова - 10 мл
- Розмарин/орегано - 2 гілочки
- Вершкове масло - 70 г
- Прованські трави - 1ст. л
- Сир Гауда (або будь який вам подобається) - 50 г
Читайте також: Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається.
Як приготувати ароматний часниковий хліб
1. В теплому молоці розпускаємо дріжджі і даємо їм "попрацювати" кілька хвилин.
2. У глибоку ємність просіюємо борошно, робимо посередині заглиблення та вливаємо туди теплу опару з молока з дріжджами. Туди ж додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло, все ретельно перемішуємо.
2. Замішане тісто повинно бути м'яке і нелипке. Накриваємо його рушником і ставимо у тепле місце на 40 хвилин.
3. Поки тісто сходить, готуємо начинку. Очищений часник пропускаємо через прес, кладемо у маленьку глибоку тарілку, додаємо прованські трави, сіль, перець, оливкову олію та гілочки розмарину або орегано. Все перемішуємо, накриваємо фольгою та ставимо у духовку, де готуємо до готовності 15-20 хв при температурі 180 градусів.
4. Начинку трохи охолоджуємо і з'єднуємо з вершковим маслом кімнатної температури.
5. Тісто розкочуємо в один пласт, який змащуємо начинкою, посипаємо натертим сиром і розрізаємо на рівні квадратики.
6. Квадратики однакової форми складаємо вертикально у форму, змащуємо зверху начинкою, додаємо трохи сиру і знову ставимо у тепле місце на 25-30 хвилин.
7. Випікаємо у духовці 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
"Це нереально смачно, обовʼязково пробуйте і вам точно сподобається", - додала блогерка.
- Раніше ми розповідали, як приготувати "дуже ліниві" пельмені - так просто ви ще не готували.
- Читайте також на theLime рецепт смачних картопляних книдлів з м'ясом.