Український кулінар Євген Клопотенко, який розповідав про смачну наливку зі слив, поділився рецептом випічки з яблуками. Кулінар наголосив, що готувати галету із соковитими фруктами дуже просто.

На своєму сайті він розповів про інгредієнти та сам процес приготування, який не займе багато часу.

Солодка галетаФото: klopotenko.com/

"Робиться доволі швидко та просто, а байдужим точно не лишить нікого. З такої кількості інгредієнтів у нас вийшла галета вагою 900 г", - пояснив він.

Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • 220 г борошна;
  • 140 г масла;
  • дрібка солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. йогурту;
  • 600 г яблук;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 20 г масла;
  • 30 г кукурудзяного крохмалю;
  • цукрова пудра й кориця для декору.

Приготування

Спочатку треба замісити тісто, змішавши 220 г борошна, 140 г масла, порізаного кубиками, дрібку солі та 1 ст. л. цукру. Усе треба добре перетерти руками. Наступний крок - додати до маси три столові ложки йогурту та замісити тісто. Тісто треба загорнути у харчову плівку та покласти у холодильник на 15-20 хвилин.

Поки тісто відпочиває, треба порізати слайсами яблука. А тепер їх слід карамелізувати на сковороді протягом кількох хвилин. Для цього варто змішати 1 ст.л. цукру, 10 г ванільного цукру та 20 г масла.

Коли тісто у холодильнику стабілізувалося, його треба покласти між двома листами пергаменту та розкачати.

Отриманий пласт потрібно присипати 30 г кукурудзяного крохмалю. Зверху викласти карамелізовані яблука. А насамкінець згорнути тісто по колу всередину.

Галету треба випікати протягом 25 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці. А перед самою подачею галету треба трохи освіжити пудрою та корицею. Смачного.

Раніше ми писали, як приготувати булочки з корицею. Аромат кориці асоціюється з теплими затишними вечорами, печеними яблуками, гарячою кавою або какао та, звичайно ж, з духмяними булочками.

Цікаві новини для вас: