Лайм

За два місяці до смерті Тіна Тернер розповіла, як занапастила своє здоров'я самолікуванням

Співачка мала гіпертонію та ниркову недостатність

24 травня у віці 83 років померла Тіна Тернер. Протягом усього життя співачка мала серйозні проблеми зі здоров'ям, і за два місяці до смерті розповіла в Instagram, чому її життя опинилося під загрозою.

9 березня на честь Міжнародного дня нирки Тіна Тернер докладно описала багаторічну боротьбу з нирковою недостатністю. Хронічне захворювання розвинулося в неї на тлі гіпертонії, яку вона довго відмовлялася лікувати.

Фото: https://www.instagram.com/tinaturner/

"Мої нирки — жертви мого нерозуміння, що високий артеріальний тиск потрібно було лікувати за допомогою традиційної медицини, — сказала вона тоді своїм підписникам. - Я наразилася на велику небезпеку, відмовляючись визнати, що мені потрібен щоденний пожиттєвий прийом ліків. Надто довго я вважала своє тіло недоторканним і непорушним бастіоном".

Тіна Тернер пояснила, що у 1978 році у неї діагностували гіпертонію. Тоді вона проігнорувала діагноз, ніяк не намагалася контролювати тиск. У 1985 році співачці прописали таблетки, які вона мала приймати щодня, але навіть тоді вона не послухала лікарів.

Читайте також: Тіна Тернер три роки тому розповіла про своє здоров'я після боротьби з раком.

"Після інсульту у 2009 році через мою погано контрольовану гіпертонію я щосили намагалася знову встати на ноги, - написала вона. - Саме тоді я вперше дізналася, що мої нирки більше не працюють так добре. Вони вже втратили 35% своєї функції".

Фото: instagram.com/tinaturner/

На той час у зірки з'явилася фатальне неприйняття рецептурних пігулок. Вона переконала себе, що ліки погіршують її здоров'я. Не порадившись зі своїми лікарями, вона замінила свої ліки на гомеопатичні.

"Рідко в житті я так помилялася. Я не знала, що неконтрольована гіпертонія погіршить мою ниркову хворобу і що я вб'ю свої нирки, якщо перестану контролювати тиск, - зізналася вона. - Я б ніколи не замінила свої ліки гомеопатичними альтернативами, якби знала, як багато для мене поставлено на карту. Завдяки своїй наївності я опинився в точці, де йшлося про життя та смерть".

Наслідки самолікування Тіни Тернер виявилися незворотними, функція нирок критично погіршилася. Єдиним варіантом став діаліз, на якому вона знаходилася протягом дев'яти місяців.

Читайте також: Син Тіни Тернер наклав на себе руки у 2018 році - співачка назвала причину.

У квітні 2017 року їй пересадили нирку від другого чоловіка Ервіна Баха. На жаль, її організм намагався відкинути донорський орган, що часто відбувається після трансплантації.

"Іноді це вимагало нових госпіталізацій, - написала вона два місяці тому. - Мене постійно нудило і паморочилося в голові. Ці проблеми ще не до кінця вирішені".

Тіна Тернер почала приймати безліч ліків і ретельно виконувала вказівки лікарів, проте так і не змогла одужати. У середу 24 травня вона померла у віці 83 років.

Раніше цього року померла Ліза Марі Преслі - єдина дочка Елвіса, якій було 54 роки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії