Лайм

Святкування на честь явління Тихвінської ікони Божої Матері і іменини Дениса: яке свято 9 липня

Які свята відзначають 9 липня

9 липня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Дениса і декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

Святкування на честь явління Тихвінської ікони Божої Матері

9 липня православні віруючі відзначають Святкування на честь явління Тихвінської ікони Божої Матері. Ця ікона була написана самим святим апостолом і євангелістом Лукою. До 5 століття вона перебувала в Єрусалимі, пізніше її перенесли з звідти до Константинополя.

Вважається, що ця ікона має дивовижну властивість чудотворення - вона нібито зцілює хворих, направляє людей на шлях істини, за старих часів вона також допомагала воїнам здобувати перемоги в битвах. Цю ікону шанують в Єрусалимі до цього дня, так як пам'ятають про численні чудеса, які вона зітворила.

У цей день церкви не влаштовують спеціальних заходів, але віруючі вважають, що потрібно обов'язково сходити на службу. Також можна поставити свічку, помолитися і попросити у покровительки благополуччя і здоров'я.

Народилися в цей день

Фердинанд II, король Чехії, Угорщини, з 1619 імператор Священної Римської імперії, Алексіс Пірон, французький драматург, поет і юрист, Енн Редкліфф, англійська письменниця, одна із засновниць готичного роману, Метью Грегорі Льюїс, англійський романіст і поет, Джордж Дарвін, англійський астроном, другий син Чарльза Дарвіна, Андрій Капіца, російський географ, геоморфолог, дослідник Антарктиди, професор, член-кореспондент РАН, Лія Ахеджакова, російська актриса театру і кіно, Том Хенкс, американський актор, кінорежисер, сценарист та продюсер, Кортні Лав, американська актриса, співачка, автор пісень, солістка рок-групи Hole, вдова Курта Кобейна.

Іменини

Давид, Денис, Іван, Тихон, Ян, Павло, Георгій, Єгор.

Читайте також гороскоп на липень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї  

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби