Лайм

Малосольні помідори: простий рецепт класичної закуски на зиму

Скуштувати їх ви зможете вже через дві доби

До осені залишається зовсім мало часу, а це означає, що пора вже всерйоз зайнятися консервацією. Найбільш популярними її видами щороку виявляються малосольні помідори, разом з ними - малосольні огірки та різного виду салати.

Незважаючи на існування маси різних способів, закрити малосольні помідори можна за рецептом швидкого приготування. Найшвидшим буде варіант засолювання в пакеті. Можна малосолити з часником та зеленню, додавати різні ароматні трави за смаком. Ну а можна традиційно - в банці. The Lime згадав простий рецепт, який не забере багато часу, але зробить ваші помідори смачними, добре солоними, а головне - без гіркоти.

Для однієї літрової банки малосольних помідорів нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Свіжі цілі помідори (1 кг)
  • Чорний перець (2 горошки)
  • Запашний перець (2 горошки)
  • Парасолька кропу (2-3 шт)
  • Листя чорної смородини (1-2 шт)
  • Лист хрону (половинка або 1 цілий)
  • Часник (2 зубчики)
  • Сіль (1,5 ст. ложки)
  • Цукор (1 ч. ложка)

В цілому рецепт малосольних помідорів досить простий. Нам знадобляться всього 3 послідовних кроки. Отже, давайте почнемо.

Крок 1: Миємо помідори, видаляємо корінці. Вкладаємо їх до банки.

Крок 2: Додаємо чорний та запашний перець. Вкладаємо зелень і все приготовані листи. Додаємо часник.

Крок 3: Готуємо розсіл. Потрібну для банки кількість води доводимо до кипіння в каструлі. Додаємо до неї сіль та цукор. Перемішуємо до повного розчинення. Готовий розсіл залишаємо остигати до 60 градусів, після чого заливаємо до банки з помідорами. Банку закриваємо кришкою.

От і все. На цьому етапі наші малосольні помідори почнуть настоюватися. Малосолиться томат довше огірків, але через дві доби їх вже можна їсти. Іноді для прискорення цього процесу можна зробити в помідорах проколи зубочисткою або виделкою. Так сіль в овочах відчується вже через добу.

Ну а в якості бонусу дивіться корисні відео по засолці помідорів на зиму.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні