Лайм

Салат з баклажанів на зиму: простий рецепт улюбленої закуски

Простий рецепт забере мінімум часу, та принесе максимум вражень і вітамінів

Останній місяць літа - саме час зайнятися підготовкою до смачної зими. З року в рік в числі найпопулярніших сезонних заготовок разом з малосольними помідорами та маринованими кабачками - салат з баклажанів. Або ж як часто його називають в народі - синенькі.

Цей салат не втрачає своєї популярності з кількох причин. По-перше, в його склад входять дуже прості інгредієнти, які знайдуться на будь-якому ринку або продуктовому магазині. По-друге, сам рецепт синеньких та процес їх приготування не може не радувати своєю простотою. Щоб закрити баклажани на зиму, знадобиться мінімум часу. Ну і по-третє, це завжди смачна закуска, цілком здатна замінити свіжі овочі в холодні сезони. Один з таких рецептів ми й припасли не сьогодні.

Спершу для приготування "синеньких" нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Свіжі баклажани (1 кг)
  • Морква (400 г)
  • Помідори (600 г)
  • Солодкий перець (600 г)
  • Цибуля (300 г)
  • Часник (50 г)
  • Пучок зелені коріандру
  • Суміш перців (ч. Ложка)
  • Лавровий лист (5 шт)
  • Гвоздика (10 бутонів)
  • Сіль (чарка)
  • Цукор (стакан)
  • Оцет (2 чарки)
  • Соняшникова олія (⅔ склянки)

Ну а сам процес приготування баклажанів на зиму буде складатися з 7 послідовних кроків:

Крок 1: Миэмо та чистимо овочі, зелень. Баклажани нарізаємо не дуже товстими кружечками, посипаємо сіллю і залишаємо на деякий час в окремій посудині. Потім промиваємо.

Крок 2: Чистимо солодкий перець від насіння, ріжемо його соломкою. Моркву нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3: Обдаємо окропом помідори і легко знімаємо з них шкірку. Нарізаємо їх часточками. Цибулю - півкільцями. Часник подрібнюємо блендером або видавлюємо.

Крок 4: Готові овочі висипаємо в емальований таз і додаємо до них всі інші продукти зі списку інгредієнтів. Акуратно, але ретельно перемішуємо і, накривши рушником, даємо настоятися близько години. За цей час овочі пустять сік.

Крок 5: Далі всю нашу масу висипаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо масло і варимо при слабкому вогні близько 40 хвилин. Овочі за цей час повинні стати м'якими. Помішуємо лопаткою, щоб вони не пригоріли.

Крок 6: Ну і наостанок вливаємо оцет. Тримаємо ще 5 хвилин без кипіння.

Крок 7: Прибираємо з закуски лавровий лист і отриману масу розкладаємо по заздалегідь простіролізованним банкам. Закочує. Вкриваємо ковдрою і тримаємо до повного охолодження.

От і все. Ваш салат з баклажанів на зиму готовий. Його варто зберігати в темному і прохолодному місці, куди не потрапляють промені сонця. Ну а в якості бонусу дивіться корисне відео з рецептом сезонного салату з баклажанів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами