Останній місяць літа - саме час зайнятися підготовкою до смачної зими. З року в рік в числі найпопулярніших сезонних заготовок разом з малосольними помідорами та маринованими кабачками - салат з баклажанів. Або ж як часто його називають в народі - синенькі.
Цей салат не втрачає своєї популярності з кількох причин. По-перше, в його склад входять дуже прості інгредієнти, які знайдуться на будь-якому ринку або продуктовому магазині. По-друге, сам рецепт синеньких та процес їх приготування не може не радувати своєю простотою. Щоб закрити баклажани на зиму, знадобиться мінімум часу. Ну і по-третє, це завжди смачна закуска, цілком здатна замінити свіжі овочі в холодні сезони. Один з таких рецептів ми й припасли не сьогодні.
Спершу для приготування "синеньких" нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Свіжі баклажани (1 кг)
- Морква (400 г)
- Помідори (600 г)
- Солодкий перець (600 г)
- Цибуля (300 г)
- Часник (50 г)
- Пучок зелені коріандру
- Суміш перців (ч. Ложка)
- Лавровий лист (5 шт)
- Гвоздика (10 бутонів)
- Сіль (чарка)
- Цукор (стакан)
- Оцет (2 чарки)
- Соняшникова олія (⅔ склянки)
Ну а сам процес приготування баклажанів на зиму буде складатися з 7 послідовних кроків:
Крок 1: Миэмо та чистимо овочі, зелень. Баклажани нарізаємо не дуже товстими кружечками, посипаємо сіллю і залишаємо на деякий час в окремій посудині. Потім промиваємо.
Крок 2: Чистимо солодкий перець від насіння, ріжемо його соломкою. Моркву нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 3: Обдаємо окропом помідори і легко знімаємо з них шкірку. Нарізаємо їх часточками. Цибулю - півкільцями. Часник подрібнюємо блендером або видавлюємо.
Крок 4: Готові овочі висипаємо в емальований таз і додаємо до них всі інші продукти зі списку інгредієнтів. Акуратно, але ретельно перемішуємо і, накривши рушником, даємо настоятися близько години. За цей час овочі пустять сік.
Крок 5: Далі всю нашу масу висипаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо масло і варимо при слабкому вогні близько 40 хвилин. Овочі за цей час повинні стати м'якими. Помішуємо лопаткою, щоб вони не пригоріли.
Крок 6: Ну і наостанок вливаємо оцет. Тримаємо ще 5 хвилин без кипіння.
Крок 7: Прибираємо з закуски лавровий лист і отриману масу розкладаємо по заздалегідь простіролізованним банкам. Закочує. Вкриваємо ковдрою і тримаємо до повного охолодження.
От і все. Ваш салат з баклажанів на зиму готовий. Його варто зберігати в темному і прохолодному місці, куди не потрапляють промені сонця. Ну а в якості бонусу дивіться корисне відео з рецептом сезонного салату з баклажанів.
- Читайте також на The Lime, як приготувати на зиму аджику з помідорів. Часом правильно приготована аджика може замінити вам хороший соус до м'яса, стати відмінною добавкою до страв з картоплі або рису.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.