Лайм

День Незалежності України і іменини Марії: яке свято 24 серпня

Які свята відзначають 24 серпня

24 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Марії та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День Незалежності України

24 серпня відзначається одне з найважливіших свят в нашій країні - День Незалежності України. Це торжество встановили в 1992 році постановою Верховної Ради. Відзначається це свято щорічно на честь прийняття "Акту проголошення незалежності України", адже саме цю історичну подію вважають датою утворення української держави в її сучасному вигляді.

У День Незалежності традиційно проходить безліч урочистих і масових святкових заходів. Наприклад, в 2019 році в Києві відбудеться "Хода Гідності". Раніше повідомлялося, що до заходу готується українська співачка Тіна Кароль, яка виконає на ході державний гімн.

Незважаючи на те, що артистом, якому найчастіше довіряли виконувати гімн України на урочистих заходах є Олександр Пономарьов, виступити на ході покликали не його.

Тіна Кароль в свою чергу не стала приховувати захоплення від того, що почесну місію довірили саме їй. "Неймовірно щаслива бути в цей історичний момент з тобою, Володимир Зеленський. Звучати, надихати, пишатися нашим президентом і батьківщиною", - зазначила співачка.

Народилися в цей день

Фердинанд I, король Румунії, Хорхе Луїс Борхес, аргентинський письменник і поет, Карло Гамбіно, американський мафіозі, бос однієї з "П'яти сімей" мафії Нью-Йорка, Борис Кауфман, французький і американський кінооператор і режисер російського походження, Кен Хенслі, англійський рок -музикант, клавішник групи Uriah Heep, Пауло Коельо, бразильський письменник і поет, Стівен Фрай, британський письменник, актор, комік, режисер і телеведучий, Стів Гуттенберг, американський кіноактор, Чад Майкл Мюррей, американський актор і письменник, Руперт Грінт, британський актор (Рон Візлі у фільмах про Гаррі Поттера).

Іменини

Лілія, Марія, Олександр, Василь, Макар, Максим, Федір.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити