Лайм

Улюблена ікра з синіх: простий рецепт закуски з баклажанів

Ікра з баклажанів - улюблений рецепт господинь. І ось чому

Ікра з баклажанів або просто синіх, як їх називають навіть частіше, - улюблений рецепт господинь. А вся справа в тому, що готується закуска з найпростіших інгредієнтів, дуже просто, досить швидко, а по готовності радує відмінним смаком, який доповнить буквально будь-яку страву на вашому столі.

Згадуємо сьогодні класичний рецепт ікри з синіх з невеликими, але перевіреними нюансами. Слідуючи йому, практично всі складові нашої закуски пропустимо через м'ясорубку. Але не всі. В цьому і є його фішка. А спершу до інгредієнтів.

Для приготування баклажанної ікри нам знадобляться основні овочі, а також кілька додаткових, які грають в цьому рецепті дуже важливу роль. Отже, зберемо такі продукти:

  • Баклажани (2 кг)
  • Помідори (2 кг)
  • Перець солодкий (1 кг)
  • Морква (600 г)
  • Цибуля ріпчаста (400 г)
  • Часник (1 головка)
  • Зелень (1 пучок)
  • Соняшникова олія (300 г)
  • Сіль - (за смаком)
  • Перець мелений (за смаком)

Ароматна ікра з синіх готується всього в кілька кроків. Почнемо з простого - з миття всіх овочів.

Крок 1: Подрібнюємо ножем зелень. Чистимо і ділимо на зубчики часник. Ріжемо на часточки помідори, баклажани, моркву та перець - на смужки. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю.

Крок 2: Добре нагріваємо казанок і наливаємо до нього соняшникову олію. Як тільки над олією вже з'являється пара, додаємо до неї цибулю і зводимо вогонь до середнього. Так піджаримо цибулю до появи золотистого відтінку.

Крок 3: А поки смажиться цибуля, пропускаємо всі овочі через м'ясорубку і поступово додаємо їх до казанка (поки без часнику та зелені). Порядок додавання ролі не грає. Додаємо і сіль.

Крок 4: Коли ікра вже закипить, відміряємо ще близько 50 хвилин для варіння на малому вогні. За 10 хвилин до готовності додамо часник та зелень. Додамо перець і все ретельно перемішаємо.

От і все. На цьому етапі ваша ікра з баклажанів готова. Ніколи не бійтеся спробувати її перед тим, як почати заливати в банки. Цілком ймовірно, що вам захочеться додати трохи солі або перцю. Якщо ж все в порядку, сміливо розкладаємо еше гарячу ікру в сухі стерильні банки і закочуємо ключем. Зберігати закуску найкраще в льосі чи будь-якому іншому темному прохолодному місці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям