Лайм

Смачний гарбузовий пиріг за годину: простий рецепт корисного десерту

Простий смаколик, яки сподобається всім членам сім'ї

Складно уявити осінь без яскравого веселенького продукту - гарбуза. З цієї помаранчевої красуні можна приготувати безліч смачних і, що найголовніше, дуже корисних страв. У їх число входить і гарбузовий пиріг.

Страви з гарбуза не тільки корисні, але і дуже прості в приготуванні. А пиріг з гарбуза цілком можна приготувати за одну годину. Для приготування смаколика вам знадобиться пісочне тісто, вершки, спеції і, звичайно ж, гарбуз. Отже, готуємо пиріг рецепт якого дуже простий.

Інгредієнти для пісочного тіста: борошно (250 г), вершкове масло (125 г), цукор (2 ч.л.), жовток (1 шт), вода (40 мл), сіль (щіпка).

Інгредієнти для пирога: печений гарбуз (800 г), вершки 30% (1 склянка), цукор (1 склянка), кукурудзяний крохмаль (2 ст.л.), яйця (4 шт), сіль (1 ч.л.), ваніль, мелена кориця (1 ч.л.), мелений імбир (1 ч.л.), мелений мускатний горіх (0,5 ч.л.)

Щоб приготувати пиріг з гарбуза, вам потрібно дотримуватися наступних кроків. Якщо приготувати тісто і запекти гарбуз заздалегідь, то цілком можна впоратися за одну годину.

Крок 1: Приготуйте пісочне тісто. Змішайте борошно і холодне вершкове масло до утворення крихти. Окремо змішайте жовток, сіль, цукор і воду. Отриману суміш вмішайте в борошно з маслом і ретельно вимішайте. З тіста зробити кулю, обмотати харчовою плівкою і відправити в холодильник на 30 хвилин.

Крок 2: Запечіть гарбуз. Розріжте гарбуз навпіл, видаліть насіння і запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, близько години. Остудіть, зріжте шкірку і подрібніть в блендері до пюреподібного стану.

Крок 3: Приготуйте начинку. До гарбузовому пюре додайте всі інгредієнти, крім вершків (вони нам знадобляться пізніше). Перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Крок 4: Сформуйте пиріг. У підготовлену заздалегідь форму для випікання викладіть тісто. Гарбузову суміш налийте зверху. Помістіть в духову шафу на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Коли гарбузовий пиріг буде готовий - дайте йому охолонути. Тим часом, збийте вершки до загустіння. Наріжте пиріг на шматочки, зверху викладіть по ложці збитих вершків і подавайте до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити

Як позбутися мурах на грядках: народні засоби, які вважають ефективними

Мурахи на городі - як з ними боротися за допомогою народних засобів - способи з борною кислотою, окропом, бензином та інші