Лайм

Смачний гарбузовий пиріг за годину: простий рецепт корисного десерту

Простий смаколик, яки сподобається всім членам сім'ї

Складно уявити осінь без яскравого веселенького продукту - гарбуза. З цієї помаранчевої красуні можна приготувати безліч смачних і, що найголовніше, дуже корисних страв. У їх число входить і гарбузовий пиріг.

Страви з гарбуза не тільки корисні, але і дуже прості в приготуванні. А пиріг з гарбуза цілком можна приготувати за одну годину. Для приготування смаколика вам знадобиться пісочне тісто, вершки, спеції і, звичайно ж, гарбуз. Отже, готуємо пиріг рецепт якого дуже простий.

Інгредієнти для пісочного тіста: борошно (250 г), вершкове масло (125 г), цукор (2 ч.л.), жовток (1 шт), вода (40 мл), сіль (щіпка).

Інгредієнти для пирога: печений гарбуз (800 г), вершки 30% (1 склянка), цукор (1 склянка), кукурудзяний крохмаль (2 ст.л.), яйця (4 шт), сіль (1 ч.л.), ваніль, мелена кориця (1 ч.л.), мелений імбир (1 ч.л.), мелений мускатний горіх (0,5 ч.л.)

Щоб приготувати пиріг з гарбуза, вам потрібно дотримуватися наступних кроків. Якщо приготувати тісто і запекти гарбуз заздалегідь, то цілком можна впоратися за одну годину.

Крок 1: Приготуйте пісочне тісто. Змішайте борошно і холодне вершкове масло до утворення крихти. Окремо змішайте жовток, сіль, цукор і воду. Отриману суміш вмішайте в борошно з маслом і ретельно вимішайте. З тіста зробити кулю, обмотати харчовою плівкою і відправити в холодильник на 30 хвилин.

Крок 2: Запечіть гарбуз. Розріжте гарбуз навпіл, видаліть насіння і запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, близько години. Остудіть, зріжте шкірку і подрібніть в блендері до пюреподібного стану.

Крок 3: Приготуйте начинку. До гарбузовому пюре додайте всі інгредієнти, крім вершків (вони нам знадобляться пізніше). Перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Крок 4: Сформуйте пиріг. У підготовлену заздалегідь форму для випікання викладіть тісто. Гарбузову суміш налийте зверху. Помістіть в духову шафу на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Коли гарбузовий пиріг буде готовий - дайте йому охолонути. Тим часом, збийте вершки до загустіння. Наріжте пиріг на шматочки, зверху викладіть по ложці збитих вершків і подавайте до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні