Вино може стати справжньою прикрасою столу. Але чи можна приготувати його самостійно, не витративши великої кількості грошей і не знаючи всіх таємниць виноробства? Так, можна! І в цьому матеріалі ми розповімо, як це зробити.
Багатьом здається, що процес приготування вина - справа дуже складна, і вона потребує величезної кількості знань і умінь. Але насправді створення цього напою досить просте. З цим завданням може впоратися будь-який новачок, досить всього лише дотримуватися технології, про яку ми розповімо нижче.
Для приготування вина нам знадобляться наступні інгредієнти: виноград будь-якого сорту на ваш смак (10 кг), цукровий пісок (3 кг).
Крок 1: Виноград зняти з гілок і передавити у великій емальованій ємності, вичавлюючи з нього максимальну кількість соку.
Крок 2: Накрити ємність марлею і залишити в теплі на 4-5 днів для бродіння. Перемішувати двічі в день дерев'яною ложкою.
Крок 3: Виноградний сік процідити через марлю, щоб прибрати всю м'якоть і отримати чисту рідину.
Крок 4: Всипати в сік цукровий пісок, гарненько перемішати і розлити майбутнє вино в банки.
Крок 5: На шийку кожної банки надіти чисту медичну рукавичку. Щільно прив'язати по колу і проколоти в пальцях рукавички кілька маленьких дірочок.
Крок 6: Залишити вино бродити на 2-3 тижні при кімнатній температурі. Коли рукавички перестануть надуватися - вино готове!
Крок 7: Готове вино потрібно пропустити через марлю кілька разів і закрити в пляшки. Зберігати напій слід в темному прохолодному місці. Якщо на дні буде з'являтися осад, вино потрібно ще раз профільтрувати через марлю і перелити в чисту ємність.
- Читайте також на The Lime не менше простий рецепт апетитного торта з кабачків з помідорами під сиром.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками та зеленню. Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.