Лайм

Дизайнер зробив корисну рекламу для шопоголіків в честь Чорної п'ятниці: фото

Дизайнер нагадав, що відбувається з тоннами непотрібних речей, які любителі знижок купують на розпродажах

Екологи називають масове виробництво дешевого одягу одним із головних забруднювачів планети: щорічно в світі виробляють 5 млн тонн текстилю, цей процес генерує великі обсяги парникових газів і вимагає колосальних витрат енергії, води та інших ресурсів. При цьому величезна кількість одягу опиняється на звалищах, і навіть розвинені країни не завжди справляються з її переробкою, відправляючи на "вічне зберігання" в бідні держави.

Розпродажі Чорної п'ятниці, які з американської традиції перетворилися в світову, не сприяють ощадливому і усвідомленому споживанню. Спокушаючись знижками, люди часто купують непотрібні речі, не замислюючись про їхнє майбутнє.

Дизайнер з Лондона Ігор Добровольський опублікував в своєму Instagram "модну рекламу", покликану нагадати фанатам Чорної п'ятниці про екологічний вплив необдуманих покупок.

Фото: @igor_dobrowolski

"Думай перед тим, як купити", - підписав він свої колажі, на яких дівчата в модному одязі зображені поруч з реальними фотографіями звалищ, куди неминуче потрапить більшість "швидкої моди".

Фото: @igor_dobrowolski

Фото: @igor_dobrowolski

Фото: @igor_dobrowolski

  • Покупці бойкотували магазин, куди перестали пускати милого кота. У рудого Гарбуза так багато шанувальників, що представникам мережі супермаркетів Tesco довелося виступити з офіційною заявою.
  • Волонтери об'єдналися з собаками для порятунку коал з палаючих лісів Австралії. Тепер спеціально навчені собаки шукають коал на випалених територіях.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям