У цьому матеріалі ми розповімо вам, як всього за кілька хвилин приготувати смачну і оригінальну закуску, коли гості вже на порозі. Також для створення цього частування вам знадобляться тільки найпростіші продукти, тому з процесом впораються як досвідчені кулінари, так і новачки. Потрібно тільки уважно слідувати покроковому рецепту.
Для приготування маринованих печериць вам знадобляться наступні інгредієнти: печериці свіжі (0.5 кг), часник (4 зубчики), рослинне масло (120 мл), оцет (60 мл), лавровий лист (4 шт.), перець горошком (10 шт.) , цукор (2 ч. л.), сіль (1 ч. л.).
Крок 1: Печериці потрібно ретельно промити, висушити і нарізати. Якщо гриби маленькі можна залишити їх цілими, великі краще розрізати на 2 частини.
Крок 2: В окремій ємності змішати масло, оцет, сіль, цукор, перець. Додати лаврові листи.
Крок 3: Поставити суміш на невеликий вогонь, потім додати в ємність гриби.
Крок 4: Часник пропустити через прес і додати до грибів, акуратно перемішати.
Крок 5: Варити гриби близько 5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
Крок 6: Далі слід перекласти гриби в банку разом з маринадом, остудити і відправити в холодильник.
Крок 7: Закуску можна подавати відразу, але найбільш смачною вона вийде, якщо дати їй настоятися кілька годин.
- Читайте також, чим можна замінити звичні новорічні салати. У цій статті ви знайдете рецепти страв, які можна приготувати замість традиційного олів'є.
- Раніше The Lime розповів, що приготувати до святкового столу на Різдвяний піст. Які страви і продукти можна сміливо вживати під час посту - читайте в нашому матеріалі.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.