Кокос - дуже корисний продукт. Він багатий різними вітамінами і мікроелементами. Тому домашнє кокосове печиво - не тільки смачні ласощі, але і відмінна живильна добавка у вашому сімейному раціоні. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати таке печиво без особливих зусиль.
Отже, для приготування кокосового печива вам знадобляться наступні інгредієнти: кокосова стружка (2 пакетика, або 1 цілий кокос), цукор (40 г), куряче яйце (1 шт.).
Крок 1: Якщо ви використовуєте готову стружку, цей крок можна просто пропустити. Якщо ж у вас справжній цілий кокос, його треба спочатку пробити або просвердлити, щоб вилити з нього молочко. Потім розколоти, дістати м'якоть. Після цього м'якоть відправити у духовку або мікрохвильовку на невеликій температурі. Готувати кокос потрібно до тих пір, поки він не стане сухим. Тепер треба натерти його на дрібній тертці або подрібнити за допомогою блендера.
Крок 2: Кокосову стружку потрібно з'єднати з цукром.
Крок 3: Потім слід додати яйце і добре перемішати "тісто" для печива, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно. Прибрати суміш в холодильник на 15 хвилин.
Крок 4: Деко потрібно застелити папером для випічки, зробити з кокосової маси кульки і рівномірно розкласти їх по всій поверхні. Трохи притиснути зверху долонею або ложкою, щоб надати печиву пласку форму.
Крок 5: Випікати печиво потрібно при температурі 180 градусів 15-20 хвилин до рум'яності. Після цього печиво слід трохи остудити, щоб воно краще тримало форму.
- Читайте також, як приготувати легкий дієтичний кус-кус з овочами і курячим філе. Ми поділимося з вами рецептом страви, на яку вам потрібно буде витратити всього півгодини часу.
- Раніше The Lime розповів, як приготувати класичний закарпатський банош.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.