Лайм

5 кроків до здорового схуднення: з чого варто почати боротьбу із зайвою вагою

Як правильно і ефективно худнути

Що потрібно для того, щоб худнути без шкоди для здоров'я? Думаєте, що скинути вагу можна тільки за допомогою виснажуючих дієт? Зовсім ні. У цьому матеріалі ми розповімо вам про п'ять правил, яких потрібно дотримуватися, щоб легко і корисно підтримувати тіло в хорошій формі.

Режим сну. Здоровий сон дуже сильно впливає на стан всього організму. І на вагу в тому числі. Щоб ваше тіло зберігало тонус, потрібно обов'язково добре висипатися. Сон має тривати не менше семи годин на добу. Також спати потрібно в тиші, в добре провітрюваному приміщенні без яскравих джерел світла. І не варто користуватися мобільним телефоном та іншими гаджетами мінімум за годину до відпочинку.

Режим харчування. Заведіть звичку вживати їжу в конкретний час. Наприклад, снідати о 8.00 ранку, обідати о 14.00 і вечеряти о 19.00. Це допоможе не переїдати, вчасно набиратися сил і ефективніше проводити день. І не слухайте тих, хто каже вам, що не можна їсти після 18.00. Можна і потрібно, особливо в тому випадку, якщо ви пізно лягайте спати. Не рекомендується приймати їжу за 2 години до сну. Тому після 6 вечора не можна їсти тільки тим, хто лягає в 8-9.

Достатня кількість рідини. В день потрібно обов'язково випивати достатню кількість простої води без газу. Мінімум, якого варто дотримуватися - 3-4 склянки на добу. А краще ще більше. Просто запам'ятайте, що перед кожним прийомом їжі вам потрібно випити стаканчик води, це допоможе швидше насичуватися і збереже організм зволоженим.

Фізичні навантаження. Щоб швидше худнути, потрібно обов'язково рухатися. Якщо вам незручно ходити в зал, займайтеся вдома. Якщо ж і на це у вас немає часу, намагайтеся більше ходити пішки, піднімайтеся по сходах замість того, щоб використовувати ліфт. Загалом, шукайте будь-які можливості вести якомога більш активний спосіб життя.

Виключити шкідливі продукти. Також для здорового схуднення обов'язково потрібно відмовитися від всякої гидоти. Наприклад, в раціоні повинно бути якомога менше борошняних продуктів, солодощів, жирного, занадто гострого, смаженого. Не варто занадто часто дозволяти собі фастфуд та різні шкідливі перекуси.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці