Лайм

Готовим дома морквяні котлети на пару: простий рецепт на кожен день

Як зробити просту і ситну страву на обід

Морквяні котлети - відмінний варіант обіду для тих, хто з якоїсь причини не хоче їсти м'ясо. Такі котлети дуже просто приготувати, також вони є дуже смачними, ситними і корисними. Цей рецепт чудово підійде тим, хто стежить за своєю фігурою.

Для приготування морквяних котлет вам знадобляться наступні інгредієнти: морква (600 г), манна крупа (3-4 ст. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (2 щіпки), молоко (125 мл), яйце (1 шт.), масло вершкове (30 г), сухарі панірувальні ( 3-4 ст. л.).

Крок 1: Моркву потрібно помити, почистити і натерти на крупній тертці.

Крок 2: Викласти моркву на сковороду, додати молоко, вершкове масло і сіль і тушкувати на невеликому вогні 15 хвилин.

Крок 3: Потім додати манну крупу, перемішати і тушкувати ще 5-7 хвилин.

Крок 4: Зняти з вогню, дати охолонути, після чого додати яйце і ще раз перемішати.

Крок 5: Руками сформувати котлети і обваляти їх в панірувальних сухарях з обох сторін.

Крок 6: Готувати морквяні котлети в мультиварці в режимі пара або ж на друшляку. Якщо ви використовуєте друшляк, його потрібно встановити на каструлю з киплячою водою. Готування парових котлет займе приблизно 20 хвилин для кожної порції. Перевертати котлети при цьому не обов'язково.

Крок 7: Подавати котлети на стіл зі сметаною або іншому соусом на ваш смак. Також можна додати до страви будь-який гарнір.

  • Березовий сік - дуже смачний, корисний і освіжаючий напій. В окремому матеріалі ми розповімо вам, як закатати березовий сік на літо, щоб в жарку пору року ви в будь-який момент могли смачно і з користю освіжитися і поповнити запас сил і вітамінів.
  • Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками і зеленню . Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки