Лайм

Дочекалися полуницю? Час пекти смачний пиріг: рецепт і поради приготування

Як приготувати оригінальний сезонний десерт

Сезон полуниці в самому розпалі, а це значить, що прийшов час використовувати цю смачну і корисну ягоду для приготування різних десертів. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати ароматний полуничний пиріг до чаю або кави.

Отже, вам знадобляться такі продукти: полуниця (600 г), борошно (500 г), молоко (300 мл), цукрова пудра (400 г), масло вершкове (200 г), розпушувач (1 пакетик), яйця (4 шт. ).

Фото: maggi.ru

Крок 1: Для початку потрібно змішати в зручній ємності охолоджене молоко, яйця, розтоплене вершкове масло і цукрову пудру. Збити міксером до отримання однорідної маси.

Крок 2: Додати в суміш борошно і розпушувач і знову ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Крок 3: Деко змастити маслом або застелити пергаментом. Зверху вилити тісто і розподілити його за допомогою лопатки або ложки.

Крок 4: Полуницю помити, промокнути від вологи і розрізати навпіл. Викласти половинки полуниці зверху на тісто.

Крок 5: Випікати полуничний пиріг в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів. Врахуйте, що пиріг підніметься в формі, тому слід використовувати досить глибоке деко.

Крок 6: Готовий пиріг остудити, прикрасити за бажанням додатковою цукровою пудрою і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні