Лайм

Готуємо вдома ситні львівські сирники: детальний рецепт і секрети місцевої кухні

Як самостійно приготувати знамениту страву

Львівські сирники не мають нічого спільного зі звичайними сирниками, крім наявності сиру в тісті. Справжній львівський сирник - це своєрідний чізкейк, який зазвичай подають невеликими порціями до кави. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати цей десерт самостійно.

Вам знадобляться такі продукти: жирний сир (500 г), яйця (4 шт.), цукор (150 г), масло вершкове (100 г), цедра лимона (1 шт.), родзинки (30 г), крупа манна (1 ст . л.). Для глазурі: сметана (3 ст. л.), какао (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), масло вершкове (1 ст. л.).

Фото: st.vkuso.ru

Крок 1: Для початку потрібно пропустити сир через м'ясорубку. Важливо, щоб він не був мокрим, інакше десерт вийде дуже щільним.

Крок 2: Потім додати до сиру збиті з цукром жовтки і ретельно перемішати.

Крок 3: Додати розм'якшене масло, цедру лимона і манку і знову збити міксером на невеликій швидкості.

Крок 4: Білки збити до міцних піків і акуратно перекласти в загальну масу. Перемішати ложкою.

Крок 5: Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном.

Крок 6: Викласти тісто в форму, розрівняти за допомогою лопатки або ложки. Потім відправити в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7: Тепер потрібно приготувати глазур. Для цього слід змішати в зручній ємності вершкове масло з цукром. Збити міксером до обнородності. Потім додати сметану і какао і збити ще раз. Поставити всі інгредієнти на плиту і довести до кипіння, потім варити ще кілька хвилин на маленькому вогні.

Крок 8: Коли сирник повністю охолоне, полити його глазур'ю і відправити настоюватися на ніч в холодильник. Вже вранці ви зможете насолодитися смачним десертом.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати