Лайм

5 оригінальних страв на Трійцю, які прикрасять святковий стіл: рецепти з фото і поради

Що подати на стіл 7 червня

Цієї неділі, 7 червня, православні віруючі відзначають Трійцю. У цей день прийнято дотримуватися деяких традицій. Наприклад, кликати гостей і пригощати їх різними стравами. Щоб вам було простіше визначитися зі святковим меню, ми вирішили підказати вам кілька варіантів.

Запечена риба

Продукти: сібас (2 шт.), лимон (1 шт.), розмарин і чебрець (пучок), суміш мелених перців (за смаком), морська сіль і сушені трави (за смаком). Рибу потрібно помити, почистити і випатрати, потім промити ще раз і обсушити паперовим рушником. Натерти рибу всередині і зовні сумішшю солі, перцю та інших приправ. Покласти всередину кожної рибини шматочки лимона і кілька гілочок розмарину і чебрецю. Потім перекласти рибу на застелене пергаментом деко і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. За 15 хвилин до готовності трохи скропити рибу зверху лимонним соком.

Фото: v.img.com.ua

Дієтичний вітамінний суп на перше

Продукти: щавель (1 пучок), шпинат (1 пучок), картопля (2 шт.), огірки (2 шт.), зелена цибуля (3 шт.), круто зварене яйце (1 шт), цукор (1 ч. л.), сіль, зелень і сметана (за смаком). Щавель і шпинат потрібно нарізати і відварити близько 5 хвилин в невеликій кількості води. Потім додати спеції, сіль і дрібно нарізану зелень.

Окремо відварити картоплю, нарізати і відправити до решти продуктів. Додати сметану і подрібнити все до стану пюре за допомогою блендера. Якщо суп виходить дуже густим, можна трохи розбавити його кип'яченою водою. Огірок і яйце дрібно нарізати і всипати в суп. Подавати холодним.

Фото: n1s2.hsmedia.ru

Солоний пиріг з яйцем і сирками

Продукти: борошно (4 склянки), вершкове масло (250 г), яйця (4 шт.), дріжджі (20 г), цукор (1 ст. л.), молоко (0,5 склянки), плавлені сирки (3 шт.) , цибуля (4 шт.), зелень (1 пучок).

Спочатку слід залити дріжджі молоком. Потім додати цукор і 2 столових ложки борошна. Залишити майбутнє тісто, щоб воно трохи піднялося. Тепер додати решту борошна, вершкове масло і 2 яйця і замісити тісто руками.

Приготувати начинку. Для цього дрібно нарізати цибулю і обсмажити її кілька хвилин до золотистого кольору. Додати яйця і натерті на крупній тертці плавлені сирки, зелень дрібно нарізати. Розкачати тісто завтовшки близько 0.5 см, укласти в застелену пергаментом форму. Зверху вилити начинку і випікати 20 хвилин при температурі 100 градусів.

Фото: dinne.ru

Запечена картопля на гарнір

Продукти: картопля (7-8 шт.), часник (4 зубчики), оливкова олія (4 ст. л.), сіль і сушені трави (за смаком). Картоплю треба ретельно промити, щоб на ній не залишилося піску. Потім обсушити і нарізати на дольки. Застелити деко пергаментом, зверху викласти картоплю і приготувати заправку. Для цього пропустити часник через прес і змішати його зі спеціями і оливковою олією. За допомогою пензлика гарненько змастити заправкою кожен шматочок картоплі. Випікати в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20-30 хвилин до готовності.

Фото: v.img.com.ua

Млинці з полуницею і бананом на десерт

Продукти: борошно (1 склянка), яйця (3 шт.), цукор (1.5 склянки), розтоплене вершкове масло (50 г), рослинна олія (1 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.). Начинка: банан, полуниця, сметана або йогурт, цукор (все за смаком).

Потрібно змішати всі продукти для млинців і перемішати їх за допомогою міксера, щоб не було грудочок. Потім випікати млинці на сковороді з обох боків до готовності. Після цього дрібно нарізати фрукти, заправити їх сметаною або йогуртом, додати цукор. Покласти начинку в кожен млинець і згорнути рулетики.

Фото: v.img.com.ua

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво