В літній вечір так приємно розслабитися в компанії близьких людей за келихом смачного вина. Але це вино зовсім не обов'язково купувати в магазині. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко приготувати такий напій самостійно з простих продуктів.
Вам знадобляться такі інгредієнти: червона смородина (3 кг), цукор (2 кг), вода (5 л).
Крок 1: Для початку потрібно добре промити ягоди і перекласти їх в банки або бутлі так, щоб заповнити половину ємності.
Крок 2: Тепер потрібно всипати в ємності рівну кількість цукру і залити водою практично до самого верху.
Крок 3: Далі слід перемішати інгредієнти за допомогою довгої палички і надіти на шийку пляшки або банки медичну рукавичку. Щільно закріпити її будь-якою тугою резинкою.
Крок 4: Не лякайтеся, що рукавичка з часом почне надуватися. Це означає, що йде процес бродіння. Через 3 тижні можна зняти рукавичку і спробувати напій. Якщо він буде занадто кислим, слід знову надіти рукавичку і залишити вино ще на 2-3 тижні.
Крок 5: Готове вино потрібно кілька разів процідити через марлю і перелити в будь-які чисті ємності, які можна буде щільно закрити. Можна використовувати ті ж банки або бутлі, в яких вино настоювалося. Але в цьому випадку спочатку їх потрібно добре промити і обсушити.
Крок 6: Зберігати готове вино в темному прохолодному місці. Подавати до столу в красивих келихах з кількома кубиками льоду.
-
Як зробити вдома ароматну вишневу наливку: простий рецепт і поради.
- Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Тому ми вирішили розповісти вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.