Лайм

Готуємо вдома ароматне вино з червоної смородини: рецепт і поради

Як самостійно зробити смачний напій

В літній вечір так приємно розслабитися в компанії близьких людей за келихом смачного вина. Але це вино зовсім не обов'язково купувати в магазині. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко приготувати такий напій самостійно з простих продуктів.

Фото: alcofan.com

Вам знадобляться такі інгредієнти: червона смородина (3 кг), цукор (2 кг), вода (5 л).

Крок 1: Для початку потрібно добре промити ягоди і перекласти їх в банки або бутлі так, щоб заповнити половину ємності.

Крок 2: Тепер потрібно всипати в ємності рівну кількість цукру і залити водою практично до самого верху.

Крок 3: Далі слід перемішати інгредієнти за допомогою довгої палички і надіти на шийку пляшки або банки медичну рукавичку. Щільно закріпити її будь-якою тугою резинкою.

Крок 4: Не лякайтеся, що рукавичка з часом почне надуватися. Це означає, що йде процес бродіння. Через 3 тижні можна зняти рукавичку і спробувати напій. Якщо він буде занадто кислим, слід знову надіти рукавичку і залишити вино ще на 2-3 тижні.

Крок 5: Готове вино потрібно кілька разів процідити через марлю і перелити в будь-які чисті ємності, які можна буде щільно закрити. Можна використовувати ті ж банки або бутлі, в яких вино настоювалося. Але в цьому випадку спочатку їх потрібно добре промити і обсушити.

Крок 6: Зберігати готове вино в темному прохолодному місці. Подавати до столу в красивих келихах з кількома кубиками льоду.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні