Морква дуже корисна для організму, тому її радять їсти якомога частіше. Але в чому саме її користь? І чому надмірне вживання цього овоча може бути шкідливим? Давайте розберемося.
У моркві міститься безліч вітамінів і корисних речовин: вітаміни С, Е, D, РР і групи В, бета-каротин, або провітамін вітаміну А, мікроелементи. Тому часте вживання продукту може зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся, налагодити метаболізм. Також морквяний сік допомагає отримати більш швидкий і красивий і загар. Але зловживати морквою все-таки не варто.
Поїдання моркви не рекомендується людям з деякими хворобами і особливостями. Наприклад, людям, що страждають на гострий панкреатит, людям з виразкою шлунка, індивідуальною непереносимістю або алергічною реакцією на продукт.
Також з великою обережністю варто додавати в раціон моркву і страви з неї тим, у кого діагностували коліт або гастрит з підвищеною кислотністю шлунку.
Якщо ви п'єте морквяний сік, його слід розбавляти водою. Це потрібно для того, щоб уникнути побічних реакцій на зразок сонливості, нудоти, висипу і пожовтіння шкіри.
- Як зробити вдома ароматну вишневу наливку: простий рецепт і поради.
- Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Тому ми вирішили розповісти вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.