Лайм

3 маловідомих факти про моркву, які переконають не захоплюватися овочем

Розбираємо можливі користь та шкоду моркви для організму

Морква дуже корисна для організму, тому її радять їсти якомога частіше. Але в чому саме її користь? І чому надмірне вживання цього овоча може бути шкідливим? Давайте розберемося.

Фото: pixabay.com

У моркві міститься безліч вітамінів і корисних речовин: вітаміни С, Е, D, РР і групи В, бета-каротин, або провітамін вітаміну А, мікроелементи. Тому часте вживання продукту може зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся, налагодити метаболізм. Також морквяний сік допомагає отримати більш швидкий і красивий і загар. Але зловживати морквою все-таки не варто.

Фото: pixabay.com

Поїдання моркви не рекомендується людям з деякими хворобами і особливостями. Наприклад, людям, що страждають на гострий панкреатит, людям з виразкою шлунка, індивідуальною непереносимістю або алергічною реакцією на продукт.

Фото: pixabay.com

Також з великою обережністю варто додавати в раціон моркву і страви з неї тим, у кого діагностували коліт або гастрит з підвищеною кислотністю шлунку.

Фото: pixabay.com

Якщо ви п'єте морквяний сік, його слід розбавляти водою. Це потрібно для того, щоб уникнути побічних реакцій на зразок сонливості, нудоти, висипу і пожовтіння шкіри.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

З Вербною неділею: красиві і душевні привітання зі святом своїми словами

Як красиво своїми совами привітати близьких із Вербною неділею 28 квітня – привітання зі святом у прозі

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень