Лайм

Як закрити мариновану сливу на зиму: простий рецепт і поради

Як швидко й легко заготовити смачну та корисну закуску

Не за горами серпень, а це значить, що прийшов час подумати про різні заготовки на зиму. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як закрити смачні і корисні мариновані сливи.

Для приготування вам знадобляться такі продукти: сливи (3 кг), цукор (1.2 кг), оцет 9% (250 мл), гвоздика (10 горошин), перець (10 горошин), лавровий лист (4 шт.), кориця (1 ч. л.).

Фото: daily-menu.ru

Крок 1: Для початку потрібно промити сливи і дати їм трохи обсохнути.

Крок 2: Тепер слід акуратно проколоти кожну сливу виделкою так, щоб вилка торкнулася кісточки.

Крок 3: Змішати оцет і всі інгредієнти для маринаду, крім кориці. Поставити на маленький вогонь і довести до кипіння.

Крок 4: Залити маринадом сливи, накрити рушником і залишити настоюватися на ніч.

Крок 5: На наступний день маринад потрібно злити, перелити в каструлю, знову довести до кипіння і знову залити ним сливи. Залишити настоюватися 12 годин.

Крок 6: Через 12 годин знову злити маринад, додати в нього корицю і довести до кипіння. Варити 5 хвилин на повільному вогні.

Крок 7: Сливи розкласти по банках, залити маринадом і закатати кришками. Коли банки повністю охолонуть, можна прибрати їх на зберігання в холодильник.

Порада: Найкраще мариновані сливи поєднуються з м'ясом, але також цю закуску можна додавати і в різні десерти. Особливо в ті, де в складі є волоські горіхи.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво