Лайм

Як закрити мариновану сливу на зиму: простий рецепт і поради

Як швидко й легко заготовити смачну та корисну закуску

Не за горами серпень, а це значить, що прийшов час подумати про різні заготовки на зиму. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як закрити смачні і корисні мариновані сливи.

Для приготування вам знадобляться такі продукти: сливи (3 кг), цукор (1.2 кг), оцет 9% (250 мл), гвоздика (10 горошин), перець (10 горошин), лавровий лист (4 шт.), кориця (1 ч. л.).

Фото: daily-menu.ru

Крок 1: Для початку потрібно промити сливи і дати їм трохи обсохнути.

Крок 2: Тепер слід акуратно проколоти кожну сливу виделкою так, щоб вилка торкнулася кісточки.

Крок 3: Змішати оцет і всі інгредієнти для маринаду, крім кориці. Поставити на маленький вогонь і довести до кипіння.

Крок 4: Залити маринадом сливи, накрити рушником і залишити настоюватися на ніч.

Крок 5: На наступний день маринад потрібно злити, перелити в каструлю, знову довести до кипіння і знову залити ним сливи. Залишити настоюватися 12 годин.

Крок 6: Через 12 годин знову злити маринад, додати в нього корицю і довести до кипіння. Варити 5 хвилин на повільному вогні.

Крок 7: Сливи розкласти по банках, залити маринадом і закатати кришками. Коли банки повністю охолонуть, можна прибрати їх на зберігання в холодильник.

Порада: Найкраще мариновані сливи поєднуються з м'ясом, але також цю закуску можна додавати і в різні десерти. Особливо в ті, де в складі є волоські горіхи.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні