Лайм

Готуємо вдома шоколадний брауні: рецепт і поради, як не пересушити начинку

Як приготувати смачний десерт з шоколаду

Наближається сезон різдвяних свят, під час яких хочеться створити особливу атмосферу затишку вдома. У багатьох людей свята асоціюються з домашніми посиденьками за столом зі смачним тортом, наприклад, Наполеоном, або солодощами. theLime вирішив поділитися з вами рецептом десерту брауні, який може стати відмінною альтернативою звичному шоколадному торту.

Зазначимо, що брауні (з англ. brownie, від brown - коричневий) - це шоколадний десерт з Америки, який випікають у великій формі як торт і розрізають на маленькі тістечка-квадратики. На відміну від шоколадного бісквіта брауні повинен мати щільну вологу текстуру і тонку хрустку скоринку.

Інгредієнти на 10 порцій: шоколад темний не менше 70% (180 г), масло вершкове (180 г), яйця (3 шт.), борошно (75 г), цукор (300 г), сіль (1/4 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування

Крок 1: Шоколад поламати на шматочки, разом з маслом покласти в ємність, в якій він буде розтоплюватись.

Крок 2: Розтопити шоколад з маслом на водяній бані, періодично помішуючи його. Також це можна зробити в мікрохвильовій печі, але в цьому випадку необхідно стежити, щоб шоколад не перегрівся і не згорнувся.

Крок 3: Взяти сіль, цукор і яйця, перемішати їх міксером (або вінчиком, або виделкою) в окремому посуді.

Крок 4: Додати до яєчної маси шоколадно-масляну суміш, перемішати.

Крок 5: Просіяти борошно і додати його в суміш, а також перемішати до однорідної консистенції.

Крок 6: Взяти форму для випічки і застелити її пергаментом.

Крок 7: Вилити тісто на форму. Оптимальний розмір дека - 22х30 см.

Крок 8: Розігріти духовку до 175°С, поставити форму в неї.

Крок 9: Випікати приблизно 30-35 хвилин.

Крок 10: Витягнути з духовки і дати шоколадному торту трохи охолонути, потім його можна порізати на маленькі квадратики.

Фото: pixabay.com

Порада: Щоб десерт вийшов з вологою серединкою, важливо не пропустити час і вчасно витягнути його з духовки. Тому ближче до кінця випікання, починайте перевіряти готовність зубочисткою. Потрібно зловити момент, коли середина перестала бути рідкою, але на зубочистці все ще залишається трохи вологого тіста. Тоді відразу виймайте форму з духовки, шоколадний торт готовий. Важливо не перетримати брауні: якщо зубочистка виходить сухою, значить волога середина у вас вже не вийде.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Яблучний хлібчик, який складається лише з начинки - рецепт ароматної випічки

Випічка з яблук має сотні варіантів, але це завжди смачно і просто - пропонуємо приготувати яблучний хлібець, в якому одна начинка

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно