Лайм

Готовим дома п'яний англійський кекс: рецепт з ромом або апельсиновим соком

Головне - не поспішати і дати кексу настоятися

П'яний англійська кекс - частий гість різдвяних столів. Але, всупереч популярній омані, апетитний десерт готується настільки просто, що не гріх себе побалувати їм і в будь-який вихідний.

Як приготувати кекс з ромом або апельсиновим соком, знає суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяна Литвинова (відео приготування дивіться на сторінці нижче).

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Для приготування англійського кексу нам знадобляться наступні інгредієнти: борошно пшеничне (250 г), масло вершкове (250 г), цукор (250 г), цукор ванільний (10 г), цедра апельсина (1 шт), яйця (4 шт), розпушувач (10 г), горіхи (мигдаль, волоський, 300 г), сухофрукти (чорнослив, курага, журавлина, інжир, полуниця, 400 г), ром (100 мл) або сік апельсина для просочення (1 шт).

Змішайте масло, цукор, ванільний цукор та цедру міксером. Потім по одному яйцю додавайте до тіста й добре збивайте. Змішайте розпушувач з борошном, і тільки після цього додайте до тіста. Далі додайте сухофрукти та горіхи, також ретельно перемішайте. Важливо - горіхи потрібно додавати великі, сильно не подрібнюйте.

Надішліть тісто в духовку на 1,5 - 2 години. Випікати необхідно при температурі 160°.

Після приготування перевірте його дерев'яною шпажкою, адже найголовніше в приготуванні цього кексу - дати йому пропектися. Якщо шпажка буде суха дайте йому охолонути, після чого потрібно просочити соком або ромом (тобто їсти можна відразу по готовності, але значно смачнішим він буде через кілька годин, а краще - днів).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити 

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких

Як смачно запекти домашню ковбасу на Великдень: фірмовий рецепт Тетяни Літвінової

Як у домашніх умовах приготувати ковбасу з курячого філе, свинини та сала на святковий стіл на Великдень, щоб здивувати свою родину та гостей