Лайм

Що приготувати з яловичини: 3 смачні рецепти на вихідні

Приготування цих страв не забере у вас багато часу

На вихідних завжди хочеться поекспериментувати і приготувати щось незвичне. Якщо ви вже пробували робити котлети по-київськи з рідкою начинкою, додайте вашому меню різноманіття за допомогою страв із яловичини. theLime підібрав для вас кілька цікавих рецептів.

  • Медальйони з яловичини у вершковому соусі

Інгредієнти: вирізка яловичини (800 г), бекон (кілька смужок), вино (0,25 склянки), вершки (0,25 склянки), сіль, перець, цибуля (1 шт.), часник (1 шт.), вершкове масло.

Приготування:

Вирізку яловичини миєму під проточною водою, нарізаємо впоперек волокон м'яса на невеликі шматочки діаметром 7-8 см, відбиваємо спеціальним молотком і посипаємо перцем і сіллю.

Беремо смужки бекону і обгортаємо ними шматочки яловичини, надаючи м'ясу округлої форми. Скріплюємо конструкцію спеціальними нитками.

Цибулю і часник миєму, чистимо і нарізаємо.

Добре розігріваємо сковороду з маслом, викладаємо на неї медальйони.

Обсмажуємо м'ясо з усіх боків по 3 хвилини.

Додаємо до яловичини вершкове масло, цибулю і часник, смажимо все разом ще кілька хвилин.

Знімаємо м'ясо зі сковороди, зрізаємо з нього нитки.

В овочі, які залишилися на сковороді, додаємо вино і вершки, тушкуємо соус до загустіння.

Перед подачею поливаємо наші медальйони соусом.

Фото: pixabay.com

  • Яловичина з квасолею в мультиварці

Інгредієнти: яловичина (200 г), біла квасоля (1 склянка), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), часник (3 зубчики), соус томатний (2 ст. л.), зелень, спеції, сіль.

Приготування:

Квасолю заливаємо холодною водою і залишаємо так на ніч.

М'ясо миємо під проточною водою, нарізаємо невеликими кубиками.

Овочі миємо, чистимо, цибулю нарізаємо кубиком, моркву - кружальцями.

Зелень миємо, викладаємо на паперові рушники, нарізаємо.

У мультиварку наливаємо трохи рослинної олії, викладаємо м'ясо.

Встановлюємо режим "Жарка" і час - 5-7 хвилин.

Обсмажуємо м'ясо, помішуючи його лопаткою.

Додаємо до м'яса овочі, а також трохи води, ставимо режим "Тушкування" (20-30 хвилин).

Додаємо замочену квасолю, томатний соус, сіль, спеції. Якщо потрібно - також додаємо трохи води, знову ставимо на режим "Тушкування" (40-50 хвилин).

Перед подачею посипаємо подрібненою зеленню і часником.

Фото: pixabay.com

  • Теплий салат із яловичиною і картоплею фрі

Інгредієнти: яловиче філе (450 г), соєвий соус (3 ст. л.), яблучний оцет (3 ст. л.), часник (3 зубчики), імбир (1 ч. л.), Кумин (1 ч. л.), заморожена картопля фрі (350 г), рослинна олія (3 ст. л.), жовтий перець (1 шт.), червона цибуля (1 шт.), помідор (2 шт.), петрушка.

Приготування:

Беремо корінь імбиру і натираємо на терці.

Часник чистимо і нарізаємо дрібно (або пропускаємо через прес).

Яловичину промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими прямокутними шматочками.

Складаємо їх в невеликий пакет (краще за все взяти з зіп-застібкою), додаємо соєвий соус, оцет, мелений кумин, натертий імбир і подрібнений часник. Зав'язуємо пакет, струшуємо і залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин.

Беремо заморожену картоплю фрі та смажимо у фритюрі.

Петрушку миємо й дрібно рубаємо.

Жовтий перець і помідори миємо, нарізаємо тонкими смужками, а червону цибулю - півкільцями.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї шматочки яловичини. Готуємо кілька хвилин на сильному вогні, весь час перевертаючи шматочки м'яса. Перекладаємо яловичину на тарілку.

У цій же сковороді обсмажуємо близько 5 хвилин перець і цибулю. Потім додаємо нарізані помідори і яловичину, обсмажуємо все разом ще 2-3 хвилини.

Викладаємо салат на тарілку, додаємо картоплю фрі і посипаємо зверху петрушкою або іншою зеленню на ваш смак.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як вивести запах котячої сечі у будинку: 7 бабусиних порад

Експерти розповіли, як позбутися запаху котячої сечі за допомогою кількох природних засобів

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе