Лайм

Що приготувати з м'яса на Великдень: 3 смачних страви до свята

Урізноманітніть свій святковий стіл

Перед Великоднем чимало людей дотримуються 40-денного Великого посту, під час якого не можна вживати в їжу м'ясо, молочні продукти і яйця. Тому на свято хочеться зробити максимально різноманітне меню - і з рибними стравами, і з м'ясними. theLime підібрав для вас кілька ідей, що приготувати з м'яса.

  • Салат з язиком

Інгредієнти: язик (500 г), морква (200 г), цибуля ріпчаста (150 г), сіль, перець, цибуля червона (150 г), оцет 9% (2-3 ст. л.), огірки (200 г), горошок консервований (200 г), помідори (200 г), перепелині яйця (6-8 шт.), майонез.

Приготування:

Для приготування цього салату необхідно заздалегідь відварити язик. Ріпчасту цибулю і моркву миємо, чистимо, крупно ріжемо. Язик промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, проварюємо близько 2 годин, періодично знімаючи піну.

Додаємо до нього нарізані цибулю і моркву, солимо, перчимо і варимо ще близько години. Знімаємо з язика шкурку. Тим часом червону цибулю чистимо, ріжемо.

Обдаємо цибулю окропом і заливаємо оцтом і водою, додаємо в маринад цукор і сіль, перемішуємо. Щоб язик швидше охолов, кладемо його в холодну воду, потім нарізаємо соломкою. Огірки також нарізаємо соломкою.

Зливаємо маринад з цибулі. У великій салатник викладаємо нарізаний язик, огірки, горошок і цибулю, заправляємо майонезом. Перепелині яйця варимо вкруту - 5 хвилин. Потім чистимо і ріжемо на половинки.

Помідори ріжемо на невеликі шматочки. Викладаємо салат на тарілку і прикрашаємо шматочком помідора і половинкою перепелиного яйця.

Фото: pinterest.com

  • Рулет з грибами і сиром

Інгредієнти: свинина - шия або корейка без кісточки (1 кг), гриби (250 г), твердий сир (100 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), сіль, перець, рослинна олія, вершкове масло.

Приготування:

Робимо в м'ясі глибокий надріз до половини товщини шматка. Потім робимо надрізи праворуч і ліворуч, також не розрізаючи шматок, а залишаючи стінки товщиною близько 7 мм. Відбиваємо м'ясо, натираємо часником, пропущеним через прес, а також сіллю і спеціями.

Лук миємо, чистимо, дрібно ріжемо. Гриби відварюємо близько 5 хвилин у підсоленій воді, потім воду зливаємо. Розігріваємо сковороду, обсмажуємо цибулю, потім додаємо до неї нарізані гриби, які ми попередньо відварили. Солимо, перчимо до смаку.

Твердий сир тремо на терці або нарізаємо кубиками. На м'ясо викладаємо доріжкою шар грибів з цибулею, чергуючи його з сиром. Звертаємо в рулет, перев'язуємо нитками і закріплюємо зубочистками.

Обсмажуємо рулет з усіх боків на сковороді, потім перекладаємо в форму для запікання, попередньо змащену маслом. Накриваємо його фольгою і ставимо в духовку.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо близько 1,5 години, фольгу знімаємо за 20-30 хвилин до готовності.

Фото: pinterest.com

  • М'ясо по-французьки з картоплею

Інгредієнти: свинина (500 г), цибуля (3 шт.), картопля (1 кг), сир (200-250 г), рослинна олія, майонез, сіль, мелений перець.

Приготування:

Свинину миємо, ріжемо акуратними кубиками приблизно 2*2 см. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями. Картоплю чистимо, ріжемо на тонкі пластини і укладаємо на деко, змащене олією.

Солимо і перчимо до смаку. Потім на картоплю викладаємо шар цибулі, далі - м'ясо. Солимо, перчимо. Змащуємо майонезом. Твердий сир тремо на терці та посипаємо їм м'ясо.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо від 45 хвилин до години - в залежності від потужності духовки і кількості продуктів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво  

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото