Лайм

Печемо вдома ароматні булочки з корицею: простий рецепт випічки до чаю

Ви точно не встоїте перед ароматом цих булочок

У кожного з нас є страва, яка асоціюється зі щасливим і безтурботним дитинством. У когось це повітряні рогалики з сирною начинкою, а у інших - булочки з корицею. theLime пропонує вам знову зануритися в ті далекі часи і приготувати такі булочки.

Інгредієнти: пшеничне борошно (450 г), молоко (250 мл), цукор (100 г), вершкове масло (100 г), мелена кориця (2 ст. л.), сіль (0,3 ч. л.), сухі дріжджі (10 г), мелений кардамон (1 ч. л.), яйце (1 жовток).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Злегка підігріваємо молоко. Беремо невелику ємність, виливаємо в неї молоко і розчиняємо там дріжджі. Додаємо в цю суміш 60-70 г цукру і 1-2 ст. л. борошна. Злегка перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.

Просіваємо борошно через сито, щоб наситити його киснем. Додаємо його, кардамон і трохи солі в дріжджову суміш, починаємо замішувати тісто.

Потім додаємо в нього 70 г м'якого вершкового масла - його можна виставити з холодильника заздалегідь або ж підігріти в мікрохвильовій печі. Вимішуємо тісто руками близько 20 хвилин або ж за допомогою кухонного комбайна - тоді це займе 8-10 хвилин.

Потім викладаємо тісто в глибокий посуд, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 1-1,5 години в тепле місце. За цей час воно має піднятися. У невеликій мисці змішуємо 2 ст. л. кориці та 2 ст. л. цукру.

Після того, як тісто збільшилося в розмірах, беремо його руками і злегка розминаємо. Потім розгортаємо в квадрат приблизно 40-50 см. Змащуємо його розм'якшеним вершковим маслом, залишаючи відступи приблизно 1 см. Потім посипаємо сумішшю з цукру і кориці.

Скатуємо тісто в рулет, скріпивши його края. Беремо гострий ніж і нарізаємо тісто на порційні шматочки. Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього наші булочки. Відстань між кожною повинна бути близько 5 см, так як у процесі випікання вони збільшаться в розмірах. Накриваємо чистим рушником і залишаємо хвилин на 30-40, щоб булочки піднялися.

Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Збиваємо жовток і змащуємо їм булочки, за бажанням посипаємо зверху ще цукром або корицею. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-210°С. Ставимо деко в духовку на 20-30 хвилин - до тих пір, поки вони не підрум'яняться.

Подаємо остиглі булочки до чаю.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знищить бур'яни за лічені години: як зробити гербіцид в домашніх умовах

Експерти розповіли, як зробити екологічно чистий засіб від бурянів з солі і оцту

Як вивести запах котячої сечі у будинку: 7 бабусиних порад

Експерти розповіли, як позбутися запаху котячої сечі за допомогою кількох природних засобів