Сьогодні, 3 серпня, у багатьох країнах святкують Міжнародний день кавуна. І якщо ви вже встигли розібратися, як правильно вибрати стиглий кавун без нітратів, радимо урізноманітнити ваше меню незвичним десертним салатом. theLime ділиться з вами рецептом, який оцінять навіть гурмани.

Інгредієнти: кавун (150 г), фета (40 г), м'ята (1 гілочка), олія оливкова (10 мл), перець чорний, сік лайма чи лимонний.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо стиглий кавун, промиваємо під водою з милом, розрізаємо його і відокремлюємо м'якоть від шкірки. Якщо в ній багато насіння - очищаємо його. Нарізаємо м'якоть кубиками або невеликими шматочками довільної форми. Наприклад, кружечками - тоді вам знадобиться спеціальна ложка нуазетка.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Фету дістаємо з упаковки, зливаємо зайву рідину. За бажанням її можна замінити іншим солоним сиром на ваш смак. Фету нарізаємо кубиками або кришимо дрібно руками.

М'яту промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім рубаємо її ножем або рвемо на маленькі шматочки. До слова, замість м'яти можна використовувати і іншу зелень, наприклад, базилік, але тоді смак вийде трохи іншим.

Також цей рецепт можна урізноманітнити солодкою цибулею і маслинами.

Видавлюємо сік лимона або лайма. Також можна використовувати спеціальний лимонний концентрат, який продається в будь-якому супермаркеті.

У салатник викладаємо нарізані інгредієнти, заправляємо оливковою олією і соком лимона, додаємо дрібку чорного перцю. Перемішуємо і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.