Досвідчені господині консервують на зиму не тільки огірки і помідори, а й деякі види фруктів. І якщо ви вже замаринували смачну аличу на зиму, радимо також зробити мочені яблука. theLime підібрав для вас найбільш простий і швидкий рецепт.
Зазначимо, що існує величезна кількість способів, як і з якими інгредієнтами зробити таку заготовку: у бочках, відрах, каструлях, пластикових ємностях, з гірчицею, медом, квашеною капустою, житнім борошном, солодом і т.д. Пропонуємо зробити їх у трилітрових банках.
Інгредієнти: вода (5 л), яблука свіжі, цукор (200 г), сіль (1 ст. л. з гіркою), листя вишні та чорної смородини.
Приготування:
Для приготування мочених (квашених) яблук найкраще підійдуть такі сорти, як "антонівка" і "білий налив". Беремо стиглі плоди, миємо їх під проточною водою, витираємо насухо. Якщо є хвостики - залишаємо їх.
Банки промиваємо під проточною водою з харчовою содою, кришки обдаємо окропом. Потім банки ставимо банки на деко або решітку в холодну духовку і розігріваємо її до 140-150°С. Стерилізуємо їх 20-30 хвилин.
В окремій каструлю готуємо маринад: у воду додаємо сіль і цукор, кип'ятимо близько 5-7 хвилин, щоб вони повністю розчинилися. Потім знімаємо з плити і чекаємо, поки він охолоне.
На дно кожної банки, яка попередньо була простерилізована, викладаємо кілька листочків чорної смородини і вишні. Потім щільно укладаємо яблука в упереміш із листям. Також можна додати м'яту, базилік, пастернак і будь-яку іншу зелень на ваш смак.
На дно кладемо більші плоди, а потім - трохи менші. Заповнюємо всю банку, зверху накриваємо листочками.
Заливаємо в кожну банку підготовлений маринад - так, щоб всі фрукти були повністю покриті ним. Банки накриваємо чистою марлею і залишаємо їх у такому вигляді при кімнатній температурі (приблизно 20°С) на декілька днів.
Через 4 дні розсіл помутнішає, почнеться газоутворення і процес бродіння. Якщо на поверхні почне утворюватися піна, акуратно знімаємо її чистою дерев'яною ложкою. При необхідності доливаємо розсіл - щоб були покриті верхні яблука.
Потім накриваємо банки капроновими кришками і виносимо на холод. Пробувати такі яблука можна вже через місяць, а остаточно заквасяться вони через два місяці. Готові мочені яблука мають майже прозору м'якоть у розрізі, а їх шкірка - злегка зморшкувата.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму компот із кабачків.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати сливи до м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.