Осінь - це час затишних вечорів з какао або чаєм і ароматними домашніми десертами. І якщо ви вже пробували пекти смачний гарбузовий пиріг, урізноманітніть своє меню шарлоткою з грушами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: борошно (130 г), цукор (130 г), яйця (5 шт.), груша (300 г), ванілін або ванільний цукор (1 щіпка), розпушувач (0,5 ч. л.), масло вершкове (1 ст. л.), манна крупа (1 ст. л.).
Також знадобиться кругла форма для випічки діаметром приблизно 26 см.
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Груші промиваємо під проточною водою, розрізаємо і вичищаємо насіннєві коробочки і плодоніжки, за бажанням очищаємо від шкірки. Потім рубаємо тонкими пластинками.
Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки залишаємо в холодильнику, а жовтки збиваємо з цукром і ванільним цукром (ваніліном) міксером до тих пір, поки вони злегка не побіліють і не збільшаться в розмірах. При цьому цукор повинен повністю розчинитися.
Виймаємо з холодильника білки і збиваємо з дрібкою солі до стану стійких піків.
Борошно з розпушувачем просіюємо через сито - це можна зробити навіть декілька разів. Додаємо його до маси з жовтків, ретельно перемішуємо. Потім частинами акуратно вводимо збиті білки і замішуємо тісто швидкими рухами від низу до верху. Воно повинно вийти повітряним і пишним.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо манкою. На дно рівномірним шаром викладаємо грушеві часточки. Заливаємо їх підготовленим тістом і розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Ставимо форму з шарлоткою в гарячу духовку і випікаємо при температурі 180°С приблизно 35-40 хвилин. Пиріг повинен підійти і добре підрум'янитися.
Виймаємо його з духовки і даємо охолонути у формі, потім виймаємо і розрізаємо на порційні шматочки. Можна також посипати цукровою пудрою або полити розтопленою шоколадною глазур'ю.
- Раніше ми розповіли, як зробити ніжний бісквітний торт на йогурті.
- Читайте також на theLime, як приготувати баварський яблучний торт на заміну шарлотці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.