Салати на Новий рік не обов'язково мають бути майонезними, кулінари пропонують багато різновидів із легшими заправками. Якщо ви вже бачили рецепт салату Нісуаз, то тепер пропонуємо варіант страви з гарбуза.
Останнім часом рецепти з гарбуза мають велику популярність, і це не дивно, адже цей продукт неймовірно корисний і приготувати з нього можна й супи, й десерти, й салати на святковий стіл. Нижче ми розповімо, як приготувати салат із гарбузом та фетою.
Інгредієнти для салату: гарбуз (400 г), рукола (1 пучок), волоські горіхи (100 г), цукор (2 ст.л), олія рослинна (3 ст.л.), сир фета (100 г), розмарин ( 2 гілочки), сушений базилік (0,5 ч.л.), сіль (щіпка). Для заправки : олія рослинна (3 ст.л.), бальзамічний оцет (1 ч.л.).
Спосіб приготування:
Гарбуз очистіть від шкірки і видаліть насіння. Наріжте на невеликі часточки однакового розміру. Викладіть їх на деко, попередньо встелене пергаментним папером. Збризкайте рафінованою олією, посипте сіллю, базиліком та розмарином. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин до м'якості. Готовий гарбуз остудіть та наріжте кубиками (можна залишити дольки).
Карамелізуйте горіхи. Для цього на сковороду висипте цукор і трохи прогрійте. Як тільки він почне танути і набуде коричневого кольору - додайте волоські горіхів. Перемішайте і одразу вимкніть вогонь.
Рукколу промийте, просушіть і викладіть у миску. Бальзамічний оцет змішайте з олією та полийте листя. Фету наріжте кубиками або перетворіть на крихту.
Сформуйте салат. На зелень із заправкою викладіть теплий гарбуз, сир і посипте горіхами. Все, вітамінний салат готовий.
Якщо до цієї страви додати карамелізовані сливи та болгарський перець, то вийде не менш смачний теплий салат, рецепт якого можете змінювати та доповнювати на свій смак.
- Раніше ми розповіли, як зробити домашній майонез для салатів на Новий рік.
- Читайте також на theLime, як приготувати салат Шуба по-новому.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.