Лайм

Як приготувати торт Червоний оксамит із полуничною начинкою: покроковий рецепт

Десерт не залишить байдужим нікого

Якщо ви вже спробували спекти ароматний французький бісквіт до чаю, цього разу здивуйте себе не менш смачними ласощами – зробіть торт Червоний оксамит. Цей десерт традиційно готується як листковий пиріг із глазур'ю із вершкового сиру.

Досвідчена кондитерка Ліза Глінська знає рецепт торта з полуничною начинкою, що здивує неповторним смаком. Для бісквіту візьміть: яйця – 2 шт, 170 г цукру, 150 г кефіру, 70 г вершкового масла, 3 г розпушувача, 3 г харчової соди, 5 г какао-порошку, 200 г борошна, водорозчинний барвник (полуниця + малина) Для начинки: 200 г полуничного пюре, 20 г лимонного фрешу, 50 г цукру, 12 г кукурудзяного крохмалю, 6 г желатину + 30 мл води. Для крему: 150 г маскарпоне, 250 г крем-сиру, 400 мл вершків, 100 г цукрової пудри. Для декору: свіжу полуницю та м'яту.

Фото: Pinterest

Готуємо бісквіт: змішайте яйця, цукор, барвник до максимально стійкої піни. Розтопіть у мікрохвильовій печі вершкове масло, після чого додайте його до інших інгредієнтів. Потім додайте туди кефір, ще раз все перемішайте. В окремій ємності з'єднайте борошно, розпушувач, соду та какао. Відправте суху частину, просіявши її через сито, до інших компонентів.

Перекладіть тісто у форму, заздалегідь поклавши на дно фольгу. Поставте зверху на форму щось важке. Відправте випікатися в розігріту до 165 градусів духовку на 40 хвилин. Глінська рекомендує вибрати режим "Конвекція" або "Низ-конвекція". Після приготування дайте бісквіту повністю охолонути у форму, оберніть форму харчовою плівкою та відправте на ніч у холодильник.

Фото: Pinterest

Готуємо полуничну начинку: замочіть желатин у воді, перемішайте, залиште набухати на 10-15 хвилин. В окремій ємності з'єднайте полуничне пюре та цукор з крохмалем, перемішайте. Додайте лимонний фреш, перемішайте. Поставте на середній вогонь і помішуючи, заваріть крохмаль. Зніміть з вогню, додайте в сотейник набряклий желатин, перемішайте. Розлийте масу формами (по 150 г у кожну форму), дайте охолонути. Відправте в холодильник на кілька годин.

Для приготування крему змішайте всі необхідні інгредієнти і збивайте їх, доки не з'являться стійкі піки.

Фото: Pinterest

Збираємо торт: зніміть форму з бісквіту, розріжте поперек на 4 коржі. Перекладіть 2/3 частини крему в кондитерський мішок без насадки. Викладіть крем по спіралі від центру до краю на перший корж, розрівняйте. Зробіть з крему по діаметру коржа борт, покладіть усередину полуничну начинку. Викладіть зверху крем та другий бісквітний корж. Викладіть так само крем, а потім полуничну начинку, крем, третій корж. Закрийте верх і боки торта кремом, вирівняйте.

Зробіть крихту з бісквіту, що залишився, задекоруйте крихтою боки торта. Перекладіть 1/3 частину крему, що залишилася, в кондитерський мішок з насадкою "Сент-Оноре". Прикрасьте торт кремом, залишивши у центрі заглиблення. Викладіть у центр торта шматочки свіжої полуниці, прикрасьте м'ятою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні