Запечена качка стане прикрасою будь-якого столу. А якщо її приготувати в якомусь смачному маринаді - така страва точно запам'ятається надовго всім гостям. Раніше ми писали, як запекти качку в гірчично-лимонному соусі, а цього разу відшукали в мережі рецепт маринаду з меду, гірчиці та соєвого соусу.

Інгредієнти: тушка качки, 2 ст. л соєвого соусу, 1 ст. л. ложка меду, 1 ч. л гірчиці, 1 ст. л рослинної олії, 1 зубчик часнику.

Фото: Pinterest

Приготування: з'єднайте в окремій ємності соєвий соус, мед та гірчицю. Перемішуйте все доти, доки мед повністю не розчиниться. Додайте олію. Часник можна натерти на дрібній тертці або пропустити через прес, після чого додати його до інших компонентів. Маринад готовий!

Качку ретельно промийте, просушіть паперовим рушником. Далі її потрібно змастити маринадом всередині і з усіх боків зовні. Маринувати качку бажано не менше години (можна залишити навіть на добу), тоді смак вийде насиченим і добре відчуватимуться гірчиця, мед та соєвий соус.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Фото:

Замариновану качку викладіть на деко грудкою вниз. Ставте її в розігріту на 190 градусів духовку, час приготування – 1,5 години. Якщо верх почне сильно рум'янитися, накрийте фольгою качку. При запіканні виділиться багато жиру – його бажано злити. Качка в глазурі з соусу та меду готова, можна куштувати!

  • Спробуйте приготувати в духовці соковиту свинину з грибами. theLime підібрав для вас смачний рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.