Великдень у християн західного обряду (католицький Великдень) – 17 квітня. Напередодні світлого свята ділимося з вами ще одним рецептом солодкої випічки, яку прийнято подавати у різних країнах. Якщо ви вже зробили англійські "хрестові" булочки, то тепер спробуйте спекти польську великодню бабку.
Інгредієнти для тіста: молоко (1/2 склянки), яйця (3 шт.), цукор (1/4 склянки), сіль (щіпка), вершкове масло (60 г), сухі дріжджі (2 ч.л.), борошно (2 склянки), родзинки або інші сухофрукти (1/2 склянки).
Інгредієнти для сиропу: цукор (1/2 склянки), вода або яблучний сік (1/4 склянки), ром (1-2 ст.л.).
Приготування :
У чашу міксера влийте тепле молоко, яйця, цукор, сіль, розм'якшене вершкове масло, сухі дріжджі та борошно. Вимішуйте протягом двох хвилин на підвищеній швидкості. Додайте родзинки або інші сухофрукти і знову перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою та відставте підніматися на 1 годину.
Візьміть форму з діркою, таку як для кексу, і змастіть вершковим маслом. Викладіть туди тісто, що піднялося, накрийте плівкою і дайте постояти ще півгодини.
Тим часом приготуйте сироп для просочення. У сотейнику змішайте цукор та воду (яблучний сік), доведіть до кипіння та варіть до розчинення цукру. Наприкінці додайте ром.
Духовку розігрійте до 180° C і поставте туди форму з майбутньою бабкою. Випікайте приблизно 35-40 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
Гарячий пиріг полийте сиропом і дайте йому повністю вбратися. Це триватиме приблизно 20 хвилин. Потім акуратно дістаньте бабку з форми, остудіть і посипте цукровою пудрою.
- Раніше ми розповідали, як приготувати лимонний кекс із глазур'ю на Великдень-2022.
- Читайте також на theLime, як зробити крафін - смачний гібрид круассану та мафіну.